Senatoarea Emilia Arcan: „Am votat pentru tichetele elevilor preşcolari” Senatoarea Emilia Arcan: „Am votat pentru tichetele elevilor preşcolari”
📌Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) va avea posibilitatea să emită tichete pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat... Senatoarea Emilia Arcan: „Am votat pentru tichetele elevilor preşcolari”

📌Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) va avea posibilitatea să emită tichete pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul „Şcoală după şcoală”, a declarat senatoarea de Neamţ Emilia Arcan, după votul dat legii pentru modificarea şi completarea art.58 din Legea educaţiei naţionale.

Potrivit iniţiatorului, tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul.
Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui/reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte.


Măsura vine şi în sprijinul părinţilor activi şi îi încurajează pe aceştia să nu-şi abandoneze locul de muncă.
Valoarea tichetului pe care am propus-o este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă şi se indexează anual cu indicele de inflaţie.

El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilor, se arată în expunerea de motive a proiectului”, a precizat Emilia Arcan.

Viaţa Nemţeană