Se preconizează o mare lovitură:  Salvaţi Calea Ferată Piatra Neamţ-Bicaz!  Urmează să fie dată pe nimic unor investitori „cu dare de mînă”! Se preconizează o mare lovitură:  Salvaţi Calea Ferată Piatra Neamţ-Bicaz!  Urmează să fie dată pe nimic unor investitori „cu dare de mînă”!
  În  scurt timp, ar putea fi îngheţat drumul de fier de la Piatra Neamţ la Bicaz, în urma unei aşa-zise evaluări tipic româneşti,... Se preconizează o mare lovitură:  Salvaţi Calea Ferată Piatra Neamţ-Bicaz!  Urmează să fie dată pe nimic unor investitori „cu dare de mînă”!

 

În  scurt timp, ar putea fi îngheţat drumul de fier de la Piatra Neamţ la Bicaz, în urma unei aşa-zise evaluări tipic româneşti, în care un bun public de valoare, este subevaluat într-atîta încît urmează să fie vîndut unor şmecheri intraţi în sistemul corupt al jefuirii bunurilor poporului român.

Deşi exprimarea ar putea părea OTV-istă, ceea ce a dezvăluit  deputatul Ioan Munteanu, în urmă cu trei zile, e strigător la cer.

Ioan Munteanu s-a adresat direct ministrului, Dan Şova, cerîndu-i să pună capăt, cît nu e prea tîrziu, operaţiunii de vindere a căii ferate care leagă Piatra Neamţ de Bicaz:

 

 

INTERPELARE

 

 – Adresată : – Domnului Ministru DAN SOVA, Ministerul Transporturilor

 

 – De la : – Domnul Deputat IOAN MUNTEANU,Colegiul nr.5 Neamţ

 

 – Subiectul interpelării: Menţinerea secţiei de circulaţie CFR Piatra

 

Neamţ- Bicaz în categoria secţiilor interoperabile.

 

„ În urma unor discuţii pe care le-am avut cu angajaţii staţiei CFR Piatra Neamţ s-a desprins o problemă care așteaptă o soluţionare rapidă. Este vorba de revocarea Hotărârii de Guvern nr. 177/12.03.2014 prin care se prevede trecerea secţiei de circulaţie Piatra Neamţ-Bicaz în categoria secţiilor neinteroperabile. Această secţie este una profitabilă, ţinând seama că în 2012 veniturile au însumat 669 mii lei, iar în 2013 – 671 mii lei, fără TUI (taxa de utilizare a infrastructurii). Așadar, încadrarea propusă nu se justifică din punct de vedere economic, deoarece secţia realizează profit.  Singura explicaţie pentru această hotărâre este legată de interesul operatorilor privaţi. Să nu uităm de prestările pentru CARPAT CIMENT Bicaz și INTERAGRO Roznov. E suficient.  Un alt argument pentru menţinerea acestei secţii ţine de amplele lucrări de investiţii care au fost făcute și care au condus la creșterea vitezei de circulaţie.

Este un lucru destul de rar întâlnit în România ultimilor 25 de ani!

În concluzie: se solicită menţinerea secţiei Piatra Neamţ-Bicaz pe lista secţiilor interoperabile! Cred, la fel ca și cei care mi-au cerut sprijinul, că în situaţia prezentată interesul statului este acesta și nu creșterea profitului unei societăţi private, adică trecerea banilor în buzunarul unor băieţi isteţi din domeniul transporturilor.

 

Domnule Ministru, vă rog să ţineţi seama de aceste argumente, să aveţi în vedere situaţia în care se află angajaţii și să decideţi în consecinţă.

Astept răspuns verbal și în scris”.

Viaţa Nemţeană