Se mişcă bisericile pentru Neamţ: mîncare, lenjerii, monitoare medicale Se mişcă bisericile pentru Neamţ: mîncare, lenjerii, monitoare medicale
Neamţul este unul din judeţele aflate în partea superioară a clasamentului îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. În plus, ca şi în alte părţi, este nevoie... Se mişcă bisericile pentru Neamţ: mîncare, lenjerii, monitoare medicale

Neamţul este unul din judeţele aflate în partea superioară a clasamentului îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. În plus, ca şi în alte părţi, este nevoie de echipamente medicale.

Arhiepiscopia Iaşilor, Protopopiatul Piatra Neamţ, câteva mănăstiri au început o campanie umanitară pentru Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț

„Acesta duce lipsă în această perioadă de aparatura medicală necesară pentru lupta împotriva COVID-19, astfel Arhiepiscopia Iașilor, dimpreună cu Protopopiatul Piatra Neamț, va dona trei monitoare multiparametru C50 pentru desfășurarea actelor medicale în condiții optime. Alte trei aparate necesare monitorizării funcțiilor vitale vor urma să fie achiziționate din donațiile oferite pe platforma fiideajutor.ro”, scrie doxologia.ro.
Având în vedere situația actuală, spitalul municipal are nevoie urgentă de 6 monitoare multiparametru C50. Fiecare aparat costă 2.600 de euro iar Biserica noastră, prin Arhiepiscopia Iașilor și Protopopiatul Piatra Neamț, va cumpăra 3 astfel de monitoare medicale, urmând ca alte 3 aparate să fie achiziționate din donațiile pe care publicul le oferă platformei fiideajutor.ro., relatează sursa citată.

Dacă doriți să sprijiniți achiziția celor 3 echipamente medicale pentru spitalul nemțean, vă invităm să utilizați site-ul fiideajutor.ro – secțiunea DONEAZĂ” 

*****

Ieri, au fost pregătite 25 de porții de mâncare  în cantina „Sfinții Trei Ierarhi” pentru medicii și asistentele secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Piatra Neamț. Preoții voluntari Ștefan Apetroaei și Nicolae Buraș au asigurat livrarea și vorbele bune pentru personalul medical.  

Pe lângă porțiile calde de mâncare, au mai fost distribuite prăjituri de la Aline Cake Boutique și cafea caldă de la cafeneaua Atelier, toate fiind primite cu multă mulțumire, după cum ne-a fost spus „ca o mare pomană pentru ziua de azi”. Să fie primit! Vă purtăm în rugăciune!  

„În aceste momente este foarte important să acționăm ca o comunitate. În acest sens, am gândit un plan de implicare pe care îl punem în aplicare în perioada imediat următoare. De asemenea, ne-am alăturat inițiativei comunitare VIVID Neamț și alături de ONG-uri locale, antreprenori și binevoitori, încercăm să găsim cele mai bune soluții de implicare în gestionarea situației provocate de coronavirus.  Pentru ca ajutorul dumneavoastră să fie util în cel mai scurt timp, puteți ajuta și dona aici: https://vividneamt.ro/donatii/.Credința fără fapte este moartă!” 

Următoarele porții de mâncare caldă vor fi livrate vineri, tot cu ajutorul cantinei „Sfinții Trei Ierarhi” și a părintelui Popa Viorel. 

*****

Având în vedere nevoia tot mai acută din această perioadă de igienizare și protecție împotriva COVID 19, mai multe mănăstiri din Arhiepiscopia Iașilor, care au ateliere de croitorie, au luat decizia să confecționeze și să doneze lenjerii complete, din bumbac 100%, pentru paturile din spitalele ce tratează bolnavi de coronavirus, precum și saci din pânză pentru hainele persoanelor infectate, (sursa: doxologia.ro).

Mănăstirile cu ateliere de croitorie care se implică această campanie sunt Copou, Frumoasa, Galata, Miclăușeni, Eșanca, Vorona-Botoșani, Agapia, Cozancea, Văratec.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.