Sânzienele îmbracă Planeta în IE! Sânzienele îmbracă Planeta în IE!
(foto: ia Reginei Maria) „Vă invităm alături de noi să celebrați IA și cămașa tradițională pe 24 iunie, la sărbătoarea străveche a Sânzienelor și... Sânzienele îmbracă Planeta în IE!

(foto: ia Reginei Maria)

„Vă invităm alături de noi să celebrați IA și cămașa tradițională pe 24 iunie, la sărbătoarea străveche a Sânzienelor și Drăgaicei, când cerurile se deschid și zânele aduc binele pe Pământ.”

Ziua Universală a Iei, ediţia a V-a, va fi sărbătorită şi în  Parcul Mastacăn–Borleşti, judeţul Neamţ, pe 24 iunie 2018, ora 15:00

În programul manofestării se regăsesc: Atelier de împletit coroniţe din Sânziene; Povestea camăşilor cusute în cadrul Şezătorii Borleşti şi de către borleştenii în lume; Ilustrate foto pentru următorii 100 de ani (atelier arhaic-foto); Atelier de cosiţe împletite; Târg al artizanilor Şezătorii Borleşti; Expoziţie de fotografie „Costumul tradiţional la români”, autor: Constantin Ciofu; Miresme aduse de către cultivatorii de lavandă din comunitatea Borleşti; Recitaluri ale Grupului „Amprente Folk” din Borleşti.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită la Borleşti-Neamţ încă din anul 2014. La iniţiativa comunităţii online La Blouse Roumaine, Cufărul Borleştiului a fost invitat să se alăture acestei mişcări de conştientizare, identificare şi promovare a ceea ce înseamnă camaşa românească, IA. Continuitatea a fost posibilă şi datorită implicării constante a membrilor Şezătorii Borleşti.
Ziua Universală a Iei, ediţia a V-a din Borleşti este posibilă prin implicarea membrilor Şezatorii Borleşti, Cufărului Borleştiului şi Clubului Fotografilor Iaşi.

 

Viaţa Nemţeană