Sânzienele îmbracă Planeta în IE! Sânzienele îmbracă Planeta în IE!
(foto: ia Reginei Maria) „Vă invităm alături de noi să celebrați IA și cămașa tradițională pe 24 iunie, la sărbătoarea străveche a Sânzienelor și... Sânzienele îmbracă Planeta în IE!

(foto: ia Reginei Maria)

„Vă invităm alături de noi să celebrați IA și cămașa tradițională pe 24 iunie, la sărbătoarea străveche a Sânzienelor și Drăgaicei, când cerurile se deschid și zânele aduc binele pe Pământ.”

Ziua Universală a Iei, ediţia a V-a, va fi sărbătorită şi în  Parcul Mastacăn–Borleşti, judeţul Neamţ, pe 24 iunie 2018, ora 15:00

În programul manofestării se regăsesc: Atelier de împletit coroniţe din Sânziene; Povestea camăşilor cusute în cadrul Şezătorii Borleşti şi de către borleştenii în lume; Ilustrate foto pentru următorii 100 de ani (atelier arhaic-foto); Atelier de cosiţe împletite; Târg al artizanilor Şezătorii Borleşti; Expoziţie de fotografie „Costumul tradiţional la români”, autor: Constantin Ciofu; Miresme aduse de către cultivatorii de lavandă din comunitatea Borleşti; Recitaluri ale Grupului „Amprente Folk” din Borleşti.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită la Borleşti-Neamţ încă din anul 2014. La iniţiativa comunităţii online La Blouse Roumaine, Cufărul Borleştiului a fost invitat să se alăture acestei mişcări de conştientizare, identificare şi promovare a ceea ce înseamnă camaşa românească, IA. Continuitatea a fost posibilă şi datorită implicării constante a membrilor Şezătorii Borleşti.
Ziua Universală a Iei, ediţia a V-a din Borleşti este posibilă prin implicarea membrilor Şezatorii Borleşti, Cufărului Borleştiului şi Clubului Fotografilor Iaşi.

 

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.