Salvare riscantă în masivul Ceahlău. Turist german identificat cu o dronă. Cinci ore de intervenţii dificile Salvare riscantă în masivul Ceahlău. Turist german identificat cu o dronă. Cinci ore de intervenţii dificile
Salvamontiştii nemţeni au intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportul unui turist de naționalitate germană ce prezintă o fractură la un membru inferior. Evenimentul s-a... Salvare riscantă în masivul Ceahlău. Turist german identificat cu o dronă. Cinci ore de intervenţii dificile

Salvamontiştii nemţeni au intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportul unui turist de naționalitate germană ce prezintă o fractură la un membru inferior.

Evenimentul s-a produs în zona Polița Scăuiş din Masivul Ceahlău. 

Deoarece conditiile meteo au fost favorabile, pentru identificarea zonei a fost folosita o dronă care a transmis cu exactitate coordonatele victimei şi alte date necesare logisticii operaţiunii, în condiţiile unei eventuale extractii aero„, scrie Raul Papalicef, şeful Salavamont Neamţ, pe pagina de socializare.

„Prima echipa de interventie a ajuns in jurul orei 16.30 în zona unde s-a produs accidentul si a acordat primul ajutor, imobilizand membrul fracturat cu o atela vacumatica. In jurul orei 17 odata cu sosire celei de-a doua echipe ,victima a fost asigurata în UT 2000 si s-a început transportul . Au fost necesare mai multe lansări în coarda pentru a depăşi zonele de abrupt . În jurul orei 20, victima care avea dureri considerabile a fost predata la autospeciala SAJ Neamt. Interventia , dificila şi cu factor de risc deosebit de mare a durat aproape cinci ore . Desi se impunea extractia cu elicopterul aceasta nu a fost posibila din punct de vedere tehnic”, precizează şeful Salvamont .

Viaţa Nemţeană