Salvamont Neamţ, intervenţie la 1700 metri spre cer Salvamont Neamţ, intervenţie la 1700 metri spre cer
Ieri, salvamontiştii nemţeni au acţionat în jur de 6 ore si jumătate  pe versantul Nordic al Masivului Ceahlau, într-o intervenţie considerată de şeful Salvamont,... Salvamont Neamţ, intervenţie la 1700 metri spre cer

Ieri, salvamontiştii nemţeni au acţionat în jur de 6 ore si jumătate  pe versantul Nordic al Masivului Ceahlau, într-o intervenţie considerată de şeful Salvamont, dificilă.

„În jurul orei 9 Dispeceratul National Salvamont si 112 au anuntat ca în zona Poliţa cu Arinis -Trecătoarea Ursului -Jgheabul Scaius, la altitudinea de 1700m , un turist din Belgia a suferit un traumatism de membru inferior si se afla in dificultate, poate pe cel mai difici traseu din masiv. Salvatorii montani din Baza Dochia s-au deplasat cu echipa de prim răspuns si au reusit in scurt timp sa localizeze victima sa imobilizeze membrul afectat si sa izoleze termic victima”, a anunţat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

A trebuit pe urmă sa aştepte echipa de suport din Durau, deoarece traseul decis pentru evacuare avea tronsoane dificile, cu zone de stanca , pante foarte inclinate si zone accidentate , unde trebuiau facute asigurari suplimentare, existand riscul de cadere în gol atat a victimei, cât si a salvatorilor. In jurul orei 16, dupa patru ore de manevre specifice operatiunilor de salvare in abrupt, interventia s-a finalizat si victima a fost dusa în Statiunea Durau„, a precizat Papalicef.

 

Viaţa Nemţeană