Rujeola l-a demis pe directorul DSP Neamţ din funcţie! Rujeola l-a demis pe directorul DSP Neamţ din funcţie!
(foto: şedinţa organizata vineri, de Prefectura Neamţ, privind situaţia vaccinării antirujeolă în Neamţ; directorul Dan Morenciu, alături de prefectul de Neamţ, Vasile Panaite) Directorul... Rujeola l-a demis pe directorul DSP Neamţ din funcţie!

(foto: şedinţa organizata vineri, de Prefectura Neamţ, privind situaţia vaccinării antirujeolă în Neamţ; directorul Dan Morenciu, alături de prefectul de Neamţ, Vasile Panaite)

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, Dan Morenciu, a fost demis din funcţie „În urma analizei riguroase a raportărilor din teritoriu și a evaluării de performanță în cazul Direcțiilor de Sănătate Publică privind implementarea campaniei națională de vaccinare”, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, care continuă: „Ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog a luat decizia de a schimba conducerea executivă a unora dintre aceste instituții”.

La şedinţa de vineri, de la Prefectura Neamţ, privind campania împotriva rujeolei, directorul Dan Morenciu a vorbit puţin şi nu a arătat vreo îngrijorare cu privere la procentul de vaccinare din Neamţ. De altfel, prezentările din partea DSP au fost făcute de dr. Roxana Pipirigeanu.

Iată comunicatul Ministerului Sănătăţii:

„Direcțiile de Sănătate Publică reprezintă actori importanți în strategia națională de creștere a ratei de vaccinare împotriva rujeolei și a altor boli contagioase. Obiectivul asumat de România privind acoperirea vaccinală împotriva rujeolei este de 95%, un nivel care asigură protecția deplină a populației împotriva situațiilor de epidemie.

După cum se poate constata din Raportul privind Programul Național de Vaccinare, publicat astăzi de Ministerul Sănătății, un număr de 5 direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului național de vaccinare a pus în mișcare o serie de acțiuni și sancțiuni menite să îmbunătățească performanța acestor organisme locale.

În acest scop, ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din următoarele județe: Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov. În cazul celorlalți directori de direcții de sănătate publică din țară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

Vaccinarea împotriva bolilor contagioase și periculoase, ca rujeola, este o prioritate națională. Vaccinul ROR reprezintă o soluție sigură, disponibilă și eficientă pentru a proteja viața și sănătatea copiilor.

Ministerul Sănătății folosește toate pârghiile de acțiune și toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a imuniza cât mai mulți copii. Însă, pentru a avea succes deplin, este important ca această campanie de vaccinare să fie sprijinită de către părinți și de către toate instituțiile implicate în asigurarea serviciilor de sănătate publică. Ministerul Sănătății va continua campania de vaccinare împotriva rujeolei până când fiecare părinte va fi corect informat cu privire la necesitatea vaccinării împotriva bolilor contagioase”.

Viaţa Nemţeană