Rujeola a omorât un copil din Neamţ Rujeola a omorât un copil din Neamţ
Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunţat că un alt copil a murit de rujolă. Micuţul, în vârstă de cinci luni este din judeţul... Rujeola a omorât un copil din Neamţ

Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunţat că un alt copil a murit de rujolă. Micuţul, în vârstă de cinci luni este din judeţul Neamt.

Potrivit medicului Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, numărul cazurilor de rujeola raportate până vineri, 8 septembrie, este de 9.100, în condiţiile în care săptămâna trecută erau raportate 8.982 de cazuri.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 08.09.2017 este 9104, din care 34 de decese (9 in jud. Timis, 6 in jud. Arad, 7 în jud. Dolj, 3 în jud. Caras Severin, 1 in jud. Bihor, 1 in jud. Cluj, 1 în jud. Calarasi, 1 în jud. Neamț, 1 in jud. Satu Mare, 1 in jud. Vaslui, 1 in jud. Galati, 1 in jud. Mures si 1 in Bucuresti). S-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete.

 

Viaţa Nemţeană