Respingerea unui proiect de hotărâre la CJ: Ordin de la partid sau lipsă de timp pentru lecturare? Respingerea unui proiect de hotărâre la CJ: Ordin de la partid sau lipsă de timp pentru lecturare?
Cât timp îi ia unui consilier local să citească un proiect de hotârâre, în condiţiile în care, spune el, a avut la dispoziţie doar... Respingerea unui proiect de hotărâre la CJ: Ordin de la partid sau lipsă de timp pentru lecturare?

Cât timp îi ia unui consilier local să citească un proiect de hotârâre, în condiţiile în care, spune el, a avut la dispoziţie doar 23 de ore de când a intrat în posesia lui? Proiect care a avut ca noutate doar lecturarea unui contract, e adevărat, mai stufos, dar nu într-atât cât să depăşească cel mult o oră, sub condiţia că în calitate de ales judeţean nu te încurci în citirea unui contract.

Asta s-a întâmplat ieri, în şedinţa de CJ, când a fost respins proiectul privind „Aprobarea atribuirii şi încheierii contractului de concesiune „Delegarea gestiuni unor activităţi componente ale Serviciului de salubrizare a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona 2 Judeţul Neamţ”. Un proiect important de salubrizare pentru 22 de comune şi municipiul Roman, derulat pe bani europeni, cu termene fixe, aprobat deja şi care necesita ieri doar o aprobare formală şi an acelaşi timp capitală ca populaţia beneficiară din cele 23 de localităţi să nu rămână cu gunoiul la poartă.

A fost respins de grupul consilierilor liberali. Lucian Pelepco a motivat: „Am primit abia ieri, (luni, nn) la ora 5, acest proiect şi nu am avut timpul fizic necesar pentru a ne documenta”.

Pe de altă parte, înainte de şedinţă, transpirase informaţia că proiectul nu va fi votat pentru că este ordin de la partid. Poate şi pentru asta Ion Asaftei, preşedintele de şedinţă, a spus:  „Domnule consilier, mesajul transmis de dumneavoastră nu este sincer. Problema este politică, o să vă rog să le explicaţi locuitorilor din cele 22 de comune şi oraşul Roman, de ce stau cu gunoiul în faţa porţii”.

Nu ştim dacă a fost ordin de la partid sau nu. Aproape că n-am crede, şi totuşi, nu ne explicăm: primarul de Roman e PNL, de asemenea, PNL are doi parlamentari din zona Roman, grupul PNL la CJ respinge un proiect favorabil zonei…

Pe  de altă parte, indemnizaţia de şedinţă a unui consilier judeţean, e cam cât pensia unui ţăran care a muncit vreo 20 de ani în agricultură, pe timpul lui Ceauşescu. Chiar nu era timp să citească un contract în 24 de ore?

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.