Regele Mihai în Neamţ. Noiembrie 2006. Foto. Regele Mihai în Neamţ. Noiembrie 2006. Foto.
În luna noiembrie anul 2006, regele Mihai şi regina Ana au făcut o vizită în judeţul Neamţ, la invitaţia prefectului de atunci, Toader Mocanu.... Regele Mihai în Neamţ. Noiembrie 2006. Foto.

În luna noiembrie anul 2006, regele Mihai şi regina Ana au făcut o vizită în judeţul Neamţ, la invitaţia prefectului de atunci, Toader Mocanu. Au vizitat atunci, Mănăstirea Agapia.

Am luat cina cu regele Mihai si restul familiei regale, care au facut un popas in drumul spre Republica Moldova. I-am lansat regelui invitatia de a venit in Neamt, in intervalul 7-9 noiembrie, si de a merge la Manastirea Agapia pe data de 8, intrucit atunci lacasul de cult are hramul. A acceptat invitatia pe loc. Ma voi gindi, impreuna cu alte autoritati locale si judetene, ce actiuni vom mai putea organiza in acea perioada, la care sa participe si regele. Intentia mea este sa invitam si reprezentanti ai Corpului Diplomatic din Romania, sa ne cunoastem mai bine si, cine stie, poate vom mai pune ceva la cale pentru binele judetului“, declara atunci, pentru Monitorul de Neamţ, prefectul Toader Mocanu la câteva zile după lansarea invitatiei

Cristina Aboboaie, şefa de cabinet a prefectului de Neamţ a postat câteva poze pe facebook, cu următorul mesaj:

„Iti mulțumim, Majestate, pentru bucuria pe care ati făcut-o nemtenilor în 2006, acceptând invitația de a aniversa un moment important in rândul nostru. Să fiu în preajma Majestății Voastre a fost înăltățor! Îmi amintesc dragostea pe care v-am simtit-o în privire pentru poporul român și, în același timp, tristețea adâncă. Naturaletea, modestia, dar și demnitatea cu care v-ați exprimat a fost pentru noi toți o lecție rară de viață. Și de istorie. De atunci, ați fost reperul meu in tot ceea ce am facut. Ați rămas în inima mea și acolo veți fi mereu!”

Viaţa Nemţeană