Puternică mobilizare politică în Neamţ: PSD, PNL şi PMP, apel la membrii de partid Puternică mobilizare politică în Neamţ: PSD, PNL şi PMP, apel la membrii de partid
Fiecare partid după puterile sale, se pregăteşte de mişcări de trupe şi în Neamţ, aşa cum au anunţat liderii centrali ai PSD şi PNL,... Puternică mobilizare politică în Neamţ: PSD, PNL şi PMP, apel la membrii de partid

Fiecare partid după puterile sale, se pregăteşte de mişcări de trupe şi în Neamţ, aşa cum au anunţat liderii centrali ai PSD şi PNL, ieri, dar şi liderul local PMP, Bogdan Gavrilescu.

Mult anunţatul miting PSD, va avea loc sâmbătă, ora 20.00, în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care „există o putere subterană care parazitează deciziile importante”, spune Dragnea. Liderul social-democraţilor a precizat că la mitingul de susţinere vor participa sute de mii de oameni.

„Un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sunt afectate de câţiva ani în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi aşteptăm pe toţi acre vor să trăiască într-o ţară liberă, în care să nu mai fie instituţii aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriaşe se pune problema ca o putere subterană să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante, să permită instruziuni neconstituţionale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti să fie închise, zeci, mii de destine să fie distruse”

La aceeaşi oră, liderul PNL, Ludovic Orban, vorbea şi el despre acţiuni de protest:

”Cu siguranță vom face apel către toți cetățenii români care s-au săturat de PSD și care își dau seama că PSD își bate joc de România și compromite șansele fiecărui român de a trăi mai bine, îi vom chema la acțiunile de protest alături de membrii și de simpatizanții nostri.” a spus Ludovic Orban. 

(Foto: InquamPhotos/George Călin; digi24)

Deocamdată nici un mesaj public dinspre organizaţiile judeţene ale celor două partide. Nici PSD şi nici PNL nu au avut vreo reacţie, însă şi timpul de la care s-au luat aceste decizii la nivel central este scurt. Se cunoaşte despre capacitatea PSD de a-şi mobiliza trupele către Bucureşti, şi, în ultima perioadă, pe fondul dezbaterilor legate de legile justiţiei, şi PNL a reuşit câteva ieşiri în stradă, care i se datorează mai mult sau mai puţin.

La PMP, lucrurile pe plan local, sunt clare. Gavrilescu ar trebui să ducă la Bucureşti, la Congresul Extraordinar PMP, aşteptat de membrii săi cu sufletul la gură, vreo 30 de oameni. El va merge cu 100 de oameni din Neamţ, şi se va întoarce, probabil, tot vicepreşedinte, pe 16 iunie.

Viaţa Nemţeană