Pus pe gânduri de atâtea incendii în comuna sa, primarul Ion Rotaru a intrat la idei Pus pe gânduri de atâtea incendii în comuna sa, primarul Ion Rotaru a intrat la idei
Incendiile s-au ţinut lanţ, într-o perioadă relativ scurtă în comuna Alexandru cel Bun, şi nu vorbim de pagube mici, ci de situaţii care ar... Pus pe gânduri de atâtea incendii în comuna sa, primarul Ion Rotaru a intrat la idei

Incendiile s-au ţinut lanţ, într-o perioadă relativ scurtă în comuna Alexandru cel Bun, şi nu vorbim de pagube mici, ci de situaţii care ar fi putut deveni şi mai grave decât au fost.

Ziarul Viaţa Nemţeană publica un articol „Din nou, incendiu în comuna Alexandru cel Bun”, în luna februarie, când, în doar 5 zile, după ce o fabrică de peleţi a luat foc, a lua foc şi o casă, în afară de alte incendii petrecute înainte. În acea perioadă au fost 10 incendii. 

Problema a fost sesizată şi de primarul comunei, Ion Rotaru, care a găsit şi soluţia: 

„În urma discuţiilor avute cu ISU Neamţ, dupa o analiza a cauzelor incediilor din comună, s-a hotărât luarea măsurilor de curăţare a coşurilor, acţiune care cade în sarcina Primăriei.
Această acţiune se va face contra cost de fiecare proprietar la firma care va fi agreată.
Costul acestui serviciu de curăţare a coşurilor de fum variază intre 50 şi 100 de lei.
Pentru mai multe relatii la tel 0745. 816.068.

Ce înseamnă agreată? Ion Rotaru a precizat că va avea loc o selecţie de oferte „dintre două sau mai multe firme care se vor prezenta la selecţie, va fi aleasă firma cu preţul cel mai mic, fireşte, cu respectarea şi celorlalte criterii, de competenţă”.

Primarul a precizat că nu se pune problema unui refuz din partea proprietarilor de imobile, „pentru că există o lege în acest sens, care prevede obligativitatea fiecărui proprietar de a curăţa coşurile, sub sancţiunea amenzii. Nu cred că vom ajunge acolo, pentru că nici nu am auzit pe cineva să nu fie de acord. Chiar că m-au pus pe gânduri atâtea incendii, am numărat, vreo 10 într-un timp scurt. Trebuie făcut ceva” .

Viaţa Nemţeană