Proiect de un milion de euro, derulat de Direcţia de Asistenţă Socială Piatra Neamţ Proiect de un milion de euro, derulat de Direcţia de Asistenţă Socială Piatra Neamţ
Un nou proiect european, din domeniul social, se află în pregătire la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Piatra Neamţ. Este vorba... Proiect de un milion de euro, derulat de Direcţia de Asistenţă Socială Piatra Neamţ

Un nou proiect european, din domeniul social, se află în pregătire la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Piatra Neamţ. Este vorba despre “Servicii integrate pentru dobândirea unei vieţi independente şi responsabile a tinerilor instituţionalizaţi”, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Capital Uman.

  • Obiectivul principal al proiectului este creşterea accesului la servicii accesibile, sustenabile şi de înaltă calitate pentru tinerii care ies sau urmează să iasă din sistemul de protecţie socială, cât şi pentru cei care au ieşit din acest sistem începând cu anul 2016.

“Grupul-ţintă vizat de acest proiect este format din 126 de copii şi tineri cu vârste între 16 şi 25 de ani care se află în sistem instituţionalizat sau au ieşit din acest sistem începând cu anul 2016. Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Piatra Neamţ este partener în acest proiect, alături de D.G.A.S.P.C. Neamţ, aplicantul fiind Fundaţia Sfântul Ioan Calabria din Bacău”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de aproximativ 1.000.000 de euro, rambursabili 100%. Bugetul alocat Direcţiei de Asistenţă Socială în cadrul acestui proiect este de aproximativ 350.000 de euro, fără nicio contribuţie financiară din partea entităţii municipale pietrene.

Viaţa Nemţeană