Profesor de matematică din Farcaşa, găsit mort în în pârâul Dreptu. Îşi vizitase familia înainte de Paşti Profesor de matematică din Farcaşa, găsit mort în în pârâul Dreptu. Îşi vizitase familia înainte de Paşti
Rudele şi prietenii îi spunea Uţu. Profesorul Daniel Herghea din Farcaşa era considerat as în matematică, avea doctoratul şi trăia singur în casa părintească.... Profesor de matematică din Farcaşa, găsit mort în în pârâul Dreptu. Îşi vizitase familia înainte de Paşti

Rudele şi prietenii îi spunea Uţu. Profesorul Daniel Herghea din Farcaşa era considerat as în matematică, avea doctoratul şi trăia singur în casa părintească. Cel puţin în ultimii 5 ani, destinul său a fost zguduit de moartea tuturor membrilor familiei sale. La început, mama, cadru didactic la şcoala din Farcaşa. 

Fratele său, stabilit la Huneadoara, îşi presimţise moartea în urmă cu 3 ani, şi dedicase o poezie mamei sale moarte, încărcată de dor şi de gânduri negre. Tânăr, bărbat în puterea vârstei, sunase la o mătuşă şi îi spusese: „O să fiu mort în casă şi nimeni nu o să ştie”. L-au găsit mort în casă după două săptămâni de la această declaraţie. Suferea de inimă.

La nici un an s-a stins tatăl său, fostul director al şcolii din Farcaşa, Toader Herghea.

Înainte cu o săptămână de Paşti, îşi vizitase rudele la Piatra Neamţ. Era deprimat şi avea atacuri de panică, altfel cunoscute celor din jur. 

Familia fusese informată ieri, de către vecini că nu l-au mai văzut iar casa este descuiată, uşile larg deschise. A fost găsit ieri, la Dreptu. Are doi nepoţi de pe frate. Cu acest ultim gest, despre care se presupune – fără a avea vreun bilet de adio – , că ar sinucidere, profesorul Daniel Herghea a pus capăt oricărui zbucium, oricărei temeri care i-au marcat existenţa sa de om matur. 

Viaţa Nemţeană