Primii trei candidaţi pentru Primăria Piatra Neamţ. Pe cine vor trimite în luptă greii politici? Primii trei candidaţi pentru Primăria Piatra Neamţ. Pe cine vor trimite în luptă greii politici?
Partidele medii din Neamţ şi-au anunţat deja candidaţii pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ la alegerile locale din acest an. Primii care... Primii trei candidaţi pentru Primăria Piatra Neamţ. Pe cine vor trimite în luptă greii politici?

Partidele medii din Neamţ şi-au anunţat deja candidaţii pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ la alegerile locale din acest an.

Primii care s-au organizat au fost cei de la USR Piatra Neamţ, uniune care a ales să comunice majoritar prin vocea deputatului Iulian Bulai, ajuns în Parlament în urma redistribuirii votului din 2016. Organizaţia USR Piatra Neamţ a înregistrat o scădere a numărului de voturi la alegerile prezidenţiale din 2019, în comparaţie cu cele euro-parlamentare din luna mai a aceluiaşi an. Marius Irimia este candidatul pentru Primăria Piatra Neamţ. 

Următorii care şi-au anunţat candidaţii au fost PMP şi ALDE, în aceeaşi zi.

PMP ( stabil cu uşoară creştere în preferinţele electoratului nemţean), a desemnat nu doar candidatul pentru funcţia de primar, ci a făcut publică şi lista provizorie completă pentru Consiliul Local Piatra Neamţ. Bogdan Gavrilescu – viceprimar în funcţie şi preşedinte de organizaţie judeţeană – este candidatul pentru Primărie. Mişcarea Populară se mişcă deja, nu doar cu prezenţe mediatice şi cu un dialog constant în stradă, în cartiere, metodă pe care a adoptat-o şi la cele două scrutine din 2019. 

ALDE Neamţ, care a precizat încă o dată, la finele săptămânii trecute, că va candida pe liste separate şi nu va face alianţe politice, vine în bătălia pentru Primăria municipiului Piatra Neamţ cu un candidat tânăr, credibil şi serios, Ciprian Enache, proaspătă achiziţie a partidului. 

Ciprian Enache a fost numit în  funcția de preşedinte interimar la finele lunii decembrie de către Biroul Politic Teritorial ALDE Neamț, în unanimitate, într-o ședință condusă de  Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț.

Noul președinte ALDE Neamț a fost fost președinte PDL Organizaţia de Tineret Neamț, consilier la Cabinetul Președintelui CJ Neamț, director al Direcției de Administrare a Parcului Național Ceahlău și a avut și două capete de mandat de consilier județean (din partea PDL, respectiv a PNL, după fuziunea PNL-PDL).

Are 40 de ani, este căsătorit, are 3 copii (un băiat și două fete). Acum activează în economie, având două firme de producție: o făbricuță de ulei presat la rece (la Săvinești) și o microfermă cu vaci pentru carne (la Girov).

PSD şi PNL nu şi-au anunţat candidaţii, lăsând loc unei zvonisitici bogate, pornită chiar  din rândul celor două partide. 

De la PSD se vehiculează numele senatoarei Emilia Arcan, fostei prefecte Daniela Soroceanu, actualei preşedinte a organizaţiei PSD Piatra Neamţ Florentina Moise şi fostului consilier de la cabinetele prefectului şi preşedintelui CJ, Adrian Niţă. 

Daniela Soroceanu a apărut deja în spaţiul public cu o declaraţie din postura (postul) de secretar al judeţului Neamţ de la etajul 2 al Consiliului Judeţean Neamţ, referitoare la drepturile asistenţilor personali la angajare. Oricât de pertinentă ar fi această chemare la legalitate, ea este discutabilă din perspectiva mediatizării  sale, ştiut fiind faptul că un secretar de judeţ nu-şi face publice adresele către primării. Cel puţin acest lucru este în premieră. Pe de altă parte, Daniela Soroceanu a fost şi ţinta celor două atacuri lansate de prefectul de Neamţ, liberalul George Lazăr, în conferinţa de presă de marţi, privind dosarul Cheile Bicazului şi dosarul Laurenţiu Dulamă. 

PNL îşi va desemna candidaţii în toată ţara, în luna martie. La Piatra Neamţ rămâne în cărţi primarul Dragoş Chitic, cotat cu cele mai bune şanse dacă va avea succes în recursul de la Înalta Curte într-un dosar în care mulţi spun că nu ar trebui să fie; din cei care şi-au depus încă de anul trecut dosarul de candidat cu motivaţiile aferente pentru Primăria Piatra Neamţ, cele mai vehiculate nume sunt ale actualului inspector şcolar general Mihai Obreja, şi cele ale consilierilor Constantin Teodorescu şi Romel Bârjoveanu. 

Viaţa Nemţeană