Primarul „NIMĂNUI”- UNPR de Borca nu vine la întâlnirea cu generalul Oprea! ALDE Neamţ este partidul pe care l-a ales Primarul „NIMĂNUI”- UNPR de Borca nu vine la întâlnirea cu generalul Oprea! ALDE Neamţ este partidul pe care l-a ales
Ovidiu Geo-Niţă, primarul comunei Borca, ales în 2016 pe listele UNPR, nu va participa la întâlnirea pe care generalul-maior Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, o... Primarul „NIMĂNUI”- UNPR de Borca nu vine la întâlnirea cu generalul Oprea! ALDE Neamţ este partidul pe care l-a ales

Ovidiu Geo-Niţă, primarul comunei Borca, ales în 2016 pe listele UNPR, nu va participa la întâlnirea pe care generalul-maior Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, o va avea pe 5 aprilie, dis de dimineaţă (7, 30) cu uneperiştii nemţeni. De vină nu este ora matinală, ci faptul că primarul de Borca a declarat deja public, simpatia pentru ALDE; condus de Ion Asaftei la în Neamţ. 

”Deocamdată, nu pot să trec efectiv la ALDE. Rămân, în continuare, membru UNPR, însa mă declar un simpatizant şi susţinător ALDE. După ce UNPR a intrat în derivă, am rămas al nimănui, însă întotdeauna am găsit sprijin şi uşa deschisă la domnul Ion Asaftei, care m-a ajutat în problemele administrative pe care le-am întâmpinat, de aceea m-am hotărât să trec la ALDE!”.

Punct.

Declaraţia, făcută într-o conferinţă de presă la sediul ALDE pe 26 septembrie 2018, a fost cimentată de şeful ALDE, Ion Asaftei: 

„Domnul Niţă este un om politic bine cotat în Borca, pentru că a făcut şi face tot ce este omeneşte posibil pentru locuitorii comunei pe care o păstoreşte. Eu vreau să îl asigur de tot sprijinul şi sunt sigur că împreună vom face doar lucruri bune pentru pentru locuitorii comunei Borca şi vom veni în sprijinul lor, ori de câte ori este nevoie”.

Preşedintele UNPR Neamţ, Costache Lupu, declară că primarul de Borca nu va participa la întâlnirea cu stafful UNPR condus de Gabriel Oprea, în turneul candidaţilor progresişti cu oprire în Neamţ. Deşi Ovidiu Geo Niţă şi-a declarat public adeziunea la ALDE, UNPR Neamţ nu îl va exclude din partid. 

Costache Lupu a explicat şi de ce: pentru că este unul din cei mai buni primari ai Neamţului; pentru că primele măsuri luate de conducea UNPR Neamţ la reînfiinţare nu trebuie să fie cele de excludere; pentru că, dacă îl va exclude, primarul de Borca va fi liber de adeziunea la UNPR şi poate să îşi păstreze mandatul de primar.

Astfel, UNPR Neamţ, cel puţin până în preajma alegerilor din 2020, poate să spună, fie şi pe hârtie, că are un primar la Borca. 

 

Viaţa Nemţeană