Primarul de Târgu Neamţ, foc şi pară pe prefect: „inconștiența și politizare!” Primarul de Târgu Neamţ, foc şi pară pe prefect: „inconștiența și politizare!”
Mutarea bolnavilor de coronavirus de la Spitalul Judeţean la cel din Târgu Neamţ nu este dorită de primarul oraşului de sub cetate, Daniel Harpa,... Primarul de Târgu Neamţ, foc şi pară pe prefect: „inconștiența și politizare!”

Mutarea bolnavilor de coronavirus de la Spitalul Judeţean la cel din Târgu Neamţ nu este dorită de primarul oraşului de sub cetate, Daniel Harpa, care acuză faptul că decizia prefectului este politizată şi nu ţine cont de realităţile obiective din spital.

Să pui pe umerii unui oraș de mărimea Târgului Neamț povara epidemiei COVID dintr-un județ întreg mi se pare inconștiența și politizare într-o manieră impardonabilă. Să înteleg că PNL ne recunoaște meritele în ceea ce privește investițiile și managementul acestei instituții medicale? Le mulțumim! Dar cred că supraevaluează capacitatea acestui spital în gestionarea epidemiei pentru tot județul. Tot ce am facut a fost raportat la numărul de locuitori arondați și luând în calcul că Spitalul Județean este spital Covid (și că s-a pregătit pentru asta prin alocări de sume fabuloase de la CJ, prin campanii umanitare care m-au emoționat etc). În acest caz, să schimbi regula în timpul jocului și mai ales într-o perioadă în care cazurile sunt în creștere, este, repet, INCONȘTIENȚA. Ca să nu mai dau și alte exemple cum ar fi faptul că prin această decizie se închide practic cea mai importantă zonă turistică din județ și puținele șanse de redresare economică.
Acuz public PNL Neamț de politizare, lipsă de rațiune și profesionalism și punerea intereselor partidului mai presus de ale pacienților din acest județ!”
, a scris primarul Daniel Harpa pe pagina sa de socializare.

Marţi, la nivelul Prefecturii Neamţ, în urma evaluărilor realizate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Neamț s-a identificat Spitalul Orășenesc Târgu Neamț pentru a fi desemnat spital suport pentru pacienții depistați pozitiv COVID. În susținerea acestei decizii au fost luate în calcul aspecte ce țin de sănătatea publică a locuitorilor județului, cât și adresbilitatea acestora față de cele două mari spitale Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț  și Spitalul Municipal de Urgență Roman, care asigură cazuistica generală, iar în continuare Spitalul Orășenesc Sfântul Ierarh Nicolae și Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani nu pot fi identificate ca spitale suport pentru Covid, datorită faptului că nu au secții de A.T.I și nu îndeplinesc condițiile stabilite pentru SARS-Cov-2.

Viaţa Nemţeană