Primarul de Bicaz: De oriunde s-au tăiat copacii, vin torenţii! Sunt o mulţime! Primarul de Bicaz: De oriunde s-au tăiat copacii, vin torenţii! Sunt o mulţime!
Nicolae Sălăgean, primarul oraşului Bicaz, a declarat, în această seară, după viitura din dreptul Motelului Cristina, că Bicazul a fost ameninţat, pe porţiunea Izvorul... Primarul de Bicaz: De oriunde s-au tăiat copacii, vin torenţii! Sunt o mulţime!

Nicolae Sălăgean, primarul oraşului Bicaz, a declarat, în această seară, după viitura din dreptul Motelului Cristina, că Bicazul a fost ameninţat, pe porţiunea Izvorul Alb, toată ziua de ieri şi de astăzi de torenţii de pe versanţi: „Nu ştiu, dar trebuie să se găsească soluţii pentru respectivii torenţi. De acolo de unde s-a scos lemn, de unde s-au tăiat copacii, acum, cu ocazia acestor ploi, vin torenţii! Sunt o mulţime. Numai ieri (miercuri, nn) toată ziua, am stat la Izvorul Muntelui pentru aceste probleme”.

În această seară, Primăria Bicaz a trimis Serviciul Voluntar pentru Situaţi de Urgenţă, Poliţia Locală şi echipaje care, alături de cei de la Drumuri Naţionale, să degajeze carosabilul. „Este mult de lucru şi mai întâi trebuie să dăm drumul la circulaţie. E o cantitate foarte mare de aluviuni – piatră, lemne, mâl. S-a blocat scurgerea pe subtraversare, pe sub un podeţ, şi a urmat ce a urmat…„, a adăugat primarul, care a precizat că se lucrează încontinuu la eliberarea şi celuilalt sens de mers. 

Viaţa Nemţeană