Primarul Chitic demontează comunicatul roz al Prefecturii Neamţ: pe drumurile judeţene au fost probleme! Primarul Chitic demontează comunicatul roz al Prefecturii Neamţ: pe drumurile judeţene au fost probleme!
Prima zăpadă i-a făcut program non stop societăţi Publiserv Piatra Neamţ, a spus primarul Dragoş Chitic astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă de... Primarul Chitic demontează comunicatul roz al Prefecturii Neamţ: pe drumurile judeţene au fost probleme!

Prima zăpadă i-a făcut program non stop societăţi Publiserv Piatra Neamţ, a spus primarul Dragoş Chitic astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul PNL Neamţ.

”Deszăpezirea în orașul Piatra-Neamț este asigurată de societatea Publiserv care încă de vineri săptămâna trecută a intrat în regim de permanență pentru a asigura 24 de ore din 24 intervenția pe străzi. Ziua cea mai grea a fost luni 19 noiembrie când ne-am aflat și sub cod galben de ninsoare. Încă de la ora 3 dimineața utilajele au ieșit pe străzi pentru împrăștiere material antiderapant și degajarea zăpezii. A fost o perioada a zilei , între ora 12.00 și 17.00 când circulația s-a desfășurat cu dificultate în oraș deoarece ninsoarea continuă și abundentă a redus eficientă intervenției utilajelor. După ora 17.00 când ninsoarea a stat carosabilul a fost curățat și s-a circulat în condiții foarte bune pe majoritatea străzilor din oraș. Desigur că tot timpul este loc de mai bine și din acest motiv am convocat marți dimineață la primărie un comandament de iarnă în care am analizat cum s-a intervenit până la acel moment și am stabilit ce poate fi corectat pentru a fi mai eficienți”, a precizat Chitic.

Contrar comunicatului de presă trimis de Prefectura Neamţ potrivit căruia în judeţ nu sunt probleme, comunicat contrazis de aproape toate organismele de specialiatte şi de situaţia din teren,  primarul Dragoş Chitic spune că pe drumurile judeţene au fost probleme, iar cele mai multe apeluri i-au fost semnalate pe strada Izvoare.

„Din păcate nu pot spune același lucru despre drumurile din județ, eu personal am primit numeroase semnale din zone ale județului unde drumurile erau aproape impracticabile. Solicit Consiliului Județean și pe această cale să întrețină corespunzător stradă Izvoare, drumul de acces spre cartierul Speranța,  pe care o are în administrare până la modernizarea prin proiectul european. Este strada din Piatra Neamț cea mai intens reclamată și în privința stării în care se află și în privința modului în care se asigura deszăpezirea. De neînțeles pentru mine este și faptul că deși era cod galben de ninsori în trei sferturi dintre județele țării iar  țară era sub nămeți, partidul de guvernământ avea cu totul alte probleme; era în ședințe interminabile pentru a schimba miniștri incompetenți dar care începuseră să aibă păreri personale cu alți miniștri și mai incompetenți  de la care se speră că vor ascultă cuminți comenzile de la partid. Nu așa se conduce o țară mai ales când oamenii au nevoie de autorități care să le rezolve problemele”.

 

Viaţa Nemţeană