Primarul anunţă o veste bună pentru pietreni: nu se vor majora taxele şi impozitele! Facilităţi de 10% pentru plata în primele 3 luni Primarul anunţă o veste bună pentru pietreni: nu se vor majora taxele şi impozitele! Facilităţi de 10% pentru plata în primele 3 luni
Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ, a anunţat în urmă cu câteva minute, că „taxele şi impozitele la Piatra Neamţ, pentru anul 2020, NU... Primarul anunţă o veste bună pentru pietreni: nu se vor majora taxele şi impozitele! Facilităţi de 10% pentru plata în primele 3 luni

Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ, a anunţat în urmă cu câteva minute, că

„taxele şi impozitele la Piatra Neamţ, pentru anul 2020, NU vor fi majorate. Nu mărim taxele şi impozitele, dar, conform obligaţiilor legale prevăzute în Codul fiscal, acestea vor fi indexate cu rata inflaţiei.

Pentru a atenua efectele ratei inflaţiei, vom propune, în Consiliu Local, revenirea la bonificaţia de 10%, faţă de 5%, cât este în prezent, măsură prin care, contribuabilii care îşi plătesc taxele şi impozitele până la 31 martie, ajung să achite chiar mai puţin decât în anul 2019″.

Datoriile pe care le are Primăria, contractate cu peste 10 ani în urmă nu vor afecta taxele anuale:

„Cu toate că Primăria nu stă foarte bine financiar din cauza creditelor contractate în urmă cu 12-13 ani, consider că povara fiscală nu trebuie transferată pe umerii populaţiei, iar taxele şi impozitele locale trebuie să rămână la un nivel acceptabil  pentru populaţie şi pentru agenţii economici locali .

Este de datoria mea, ca primar, să găsesc soluţii care să nu afecteze buzunarele cetăţenilor, iar până în prezent am găsit soluţii atât să funcţionăm şi să ne întreţinem oraşul, cât şi să realizăm unele investiţii. O fiscalitate predictibilă şi prietenoasă reprezintă un stimul pentru mediul de afaceri, ce poate genera creşterea încasărilor bugetare prin dezvoltarea oraşului şi NU prin majorarea taxelor”, a declarat primarul Dragoş Chitic, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Viaţa Nemţeană