Primăriţă Basarabeană: Dumneavoastră rămâneţi a fi cei mai iubiţi dintre pământeni! Primăriţă Basarabeană: Dumneavoastră rămâneţi a fi cei mai iubiţi dintre pământeni!
DECLARAŢIE DE UNIRE Conducerile a 5 raioane din Basarabia au semnat, în această după amiază, la Teatrul Tineretului, pe o scenă de epocă, pe... Primăriţă Basarabeană: Dumneavoastră rămâneţi a fi cei mai iubiţi dintre pământeni!

DECLARAŢIE DE UNIRE

Conducerile a 5 raioane din Basarabia au semnat, în această după amiază, la Teatrul Tineretului, pe o scenă de epocă, pe fondul unui tricolor imens, acorduri de cooperare cu judeţul Neamţ, într-o iniţiativă care a aparţine Consiliului Judeţean Neamţ.

În doar doi ani, şeful Legislativului nemţean, Ionel Arsene, a punctat de două ori în relaţile bilateriale, aici, în judeţ: a adus Guvernul Republicii Moldova în şedinţă comună cu cel al României la Palatul Administrativ Neamţ şi a marcat 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, tot la Neamţ, printr-o DECLARAŢIE DE UNIRE, care vi supusă aprobării plenului CJ. 

„Dragi fraţi de peste Prut, avem o istorie comună. Începând de azi, devenim părţi într-o unire administrativă”, a spus şeful CJ Neamţ, care a enumerat câteva proiecte de cooperare. „Sper ca această zi istorică să rămână şi în inimile şi în sufletele noastre şi să aibă importanţa care se cuvine”, a adăugat, la finalul dezbaterilor comune de la sediul Consiliului Judeţean, Ionel Arsene.

Declaraţia zilei aparţine unei primăriţe de dincolo de Prut, cu un nume extrem de sugestiv: Mariana Om Bun:

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am mai păşit o dată pe pământ românesc. Dumneavoastră rămâneţi a fi cei mai iubiţi dintre pământeni”.

Viaţa Nemţeană