Prezidenţiale 2019: Tăriceanu devansează candidatul celui mai mare partid din România! Prezidenţiale 2019: Tăriceanu devansează candidatul celui mai mare partid din România!
  Klaus Iohannis are partea preşedintelui şi conduce sondajul IMAS, urmat de candidatul ALDE Sondajul realizat de IMAS realizat la comanda Europa FM, arată... Prezidenţiale 2019: Tăriceanu devansează candidatul celui mai mare partid din România!

 

  • Klaus Iohannis are partea preşedintelui şi conduce sondajul IMAS, urmat de candidatul ALDE

Sondajul realizat de IMAS realizat la comanda Europa FM, arată că dacă ar avea loc alegeri prezidenţiale duminică, favorit rămâne Klaus Iohannis, cu aproape 42 de procente (avans cu care pleacă orice  preşedinte în funcţie, mai mult sau mai puţin), urmat de candidatul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu – cu aproape 14 procente.

Urmează –  Victor Ponta, Dacian Cioloș, Dan Barna și Viorica Dăncilă.

De altfel, se constată o ușoară scădere față de iunie, când Klaus Iohannis era cotat cu 42,4%.

Următorul clasat ar fi ales de 13,8% – este vorba despre Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE. Candidatul PSD este abia pe locul 6, ceea  ce arată încă o dată, că decizia social-democraţilor de a merge cu un candidat propriu pe considerentul că este cel mai mare partid din România, a fost greşită şi că o alianţă comună pentru Tăriceanu ar fi avut mulţi sorţi de izbândă.

“Domnul Călin Popescu Tăricenu are cel mai bun profil de preşedinte. Întruneşte şi valorile de dreapta, şi pe cele de stânga, este un politican român capabil, experimentat, este omul perfct pentru Cotroceni. Părerea mea este că dl. Tăriceanu va lua şi din electoratul PNL, şi din cel PSD, dar va capacita şi electoratul încă neafiliat, nehotărât”, a spus preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei.

Ultimii clasaţi: cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac și cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Dacă alegerile prezindeţiale ar avea loc acum, clasamentul ar fi acelaşi, cu uşoare diferenţe de procentaj.

Viaţa Nemţeană