Prefectura, în conflictul cu Hidroelectrica: Rămâne cum am stabilit Prefectura, în conflictul cu Hidroelectrica: Rămâne cum am stabilit
În conflictul deschis cu Hidroelectrica pe marginea salubrizării Lacului Bicaz, Prefectura Neamţ a avut un punct de vedere sec. Ca primul şi cel mai... Prefectura, în conflictul cu Hidroelectrica: Rămâne cum am stabilit

În conflictul deschis cu Hidroelectrica pe marginea salubrizării Lacului Bicaz, Prefectura Neamţ a avut un punct de vedere sec.
Ca primul şi cel mai important reprezentant al Guvernului în teritoriu, credem noi, prefectul Daniela Soroceanu ar trebui să se implice mai mult în acest fenomen, pentru că are toate pârghiile la îndemână. Ceea ce nu rezultă din comunicatul de mai jos. Corect, dar fără asumare.

Prefectura Neamţ
COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere fenomenele hidrometeorologice din ultima perioadă, apele mari ale râului Bistriţa continuă să aducă importante cantităţi de deşeuri – în special plastic, care se acumulează în zona barajului Izvorul Muntelui sau rămân în suspensie pe lac.

În ceea ce privește activitatea efectuată de către socitatea ECO Riviere Total SRL, vă comunicăm că urmare a răspunsului primit de la Agenția pentru Protecția Mediului Neamț, se poate concluziona că societatea beneficiază de autorizațe de mediu valabilă, dar nu a respectat în totalitate obligațiile din aceasta. A.P.M. Neamț își exprimă rezerva privind capacitatea acestei societățați de ecologizare a Lacului de Acumulare Izvorul Muntelui.

Având în vedere autoritate de lucru judecat cu privire la Hotărârea C.J.S.U. cu nr. 1 din 03.02.2016, în prezent, Instituția Prefectului – Județul Neamț a transmis autoritatilor locale din zona afectată, cât și institutiilor cu competențe în domeniu, respectiv Garda Națională de Mediu – Comisariatul Judetean Neamt, Agentia pentru Protectia Mediului Neamt si Sistemul de Gospodarire al Apelor Neamt, o solicitare de luare de măsuri urgente pentru combaterea acestui fenomen.

Viaţa Nemţeană