PNL pierde în sondaje, ALDE creşte PNL pierde în sondaje, ALDE creşte
Balanţa opţiunilor de dreaptă liberală înclină către ALDE, după alegerile din 2016, formaţiunea condusă de Tăriceanu fiind singura care creşte în sondaje, cumva atipic... PNL pierde în sondaje, ALDE creşte

Balanţa opţiunilor de dreaptă liberală înclină către ALDE, după alegerile din 2016, formaţiunea condusă de Tăriceanu fiind singura care creşte în sondaje, cumva atipic pentru un partid aflat la guvernare.

Pe fondul fricţiunilor din PNL şi a lipsei unei opoziţii reale, electoratul liberal se îndreaptă către ALDE, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Avangarde în şapte judeţe.

Ion Asaftei, preşedintele ALDE Neamţ, a precizat că „este o  realitate de netăgăduit: consolidarea ALDE, creşterea formaţiunii în sondaje. În mai multe judeţe ALDE a depăşit PNL, în altele, se apropie de PSD”.

De exemplu, la Bacău – 24%, Dâmboviţa- 25%, Iaşi- 16%, Suceva 24%. „Media în cele 7 judeţe situează ALDE peste 20%, în timp ce PNL are 19%. ALDE este singurul partid care a crescut în sondaje după decembrie 2016. Această creştere nu se bazează pe voturile PSD, ci este vorba despre opţiunea pe care electoratul liberal o are pentru un partid autentic liberal, spre ALDE, pentru că aici îşi văd, în ultimă instanţă, interesele şi nevoile rezolvate. Deci, electoratul liberal şi de centru dreapta simte nevoia de un partid liberal autentic, puternic. Este, dacă vreţi şi un omagiu pe care liberalii români îl aduc brătienilor, liberalismului românesc. Ce se întîmplă cu acest amestec bizar PNL-PDL, liberalismul nu mai poate fi reprezentat decât de ALDE”.

Cât despre ruperea coaliţiei cu PSD, Asaftei a precizat că sunt minciuni sfruntate, puse într-un şablon: „Această coaliţie este solidă, puternică, stă pe picioarele ei, nu o mişcă nimic deocamdată. Sunt unii strategi care spun că acest program de guvernare va fi realizat şi în mod categoric lucrurile sunt acceptate în cadrul coaliţiei şi vor avea un sfârşit pozitiv. Ca orice coaliţie, mai apar şi discuţii, sunt şi puncte diferite dar nu sunt ireconciliabile. Le spunem zvonacilor să nu mai ducă grija coaliţiei, noi vom duce acest program la bun sfârşit”, a precizat Asaftei în conferinţa de presă.

Viaţa Nemţeană