PNL, candidat de excepţie pe lista Consiliului Judeţean: Sociologul Marius Apopei PNL, candidat de excepţie pe lista Consiliului Judeţean: Sociologul Marius Apopei
A terminat studiile la Iaşi, are masterat şi stagii diverse în străinătate la universităţi din Franţa, Belgia şi Anglia şi a revenit acasă, la... PNL, candidat de excepţie pe lista Consiliului Judeţean: Sociologul Marius Apopei

A terminat studiile la Iaşi, are masterat şi stagii diverse în străinătate la universităţi din Franţa, Belgia şi Anglia şi a revenit acasă, la Piatra Neamţ, după 10 ani de studii universitare, în credinţa că poate schimba lucrurile în bine, aici, unde îi trăiesc familia şi prietenii .

De peste 20 de ani activează în zona civică, la început pe proiecte programe de tineret, apoi pe drepturile omului, aparatul democratic şi pe proiecte sociale şi educaţionale. Este o persoană cunoscută şi apreciată, aşa a putut strânge în jurul său un grup de iniţiativă care s-a raliat demersului de modificare a Constituţiei. Aici, la Neamţ a coordonat Grupul de Iniţiativă la nivel judeţean pentru promovarea iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţii privind căsătoria.

Se numeşte Marius Apopei. Îl găsiţi pe lista PNL, poziţia 3 pe buletinul de vot la Consiliul Judeţean.

A strâns în 2018, peste 110.000 de semnături. Activează într-un grup de ONG- Asociaţia Alianţa Părinţilor, Coaliţia pentru Familie, ADISE (activităţi pe zona educaţiei) Asociaţia Ioannis, Liga părinţilor pentru Educaţie.

„Vocaţia există din studenţie, ca o dorinţă de implicare mai mult pe zona acţiune socială. Fiind student, împreună cu alţi colegi, am început să lucrăm pe mai multe proiecte dedicate tinerilor. După masterat, pe lângă activitatea profesională am continuat şi activitatea de implicare civică”, spune Marius Apopei.

Este un om împlinit profesional: a absolvit Facultatea de drept, are masterat în sociologie juridică, studii care i-au deschis pasiunea pentru sociologie.

„Sociologia am început să o practic încă de pe băncile facultăţii, ca membru al grupului de cercetare şi coorodonator al echipei de studenţi pentru cercetări de teren, derulate sub coorodnarea unor profesori de prestigiu. Din 2000 până în 2008 am făcut parte şi am coordonat studii şi cercetări sociologice inclusiv în zona politică asta însemnînd sondaje electorale şi inclusiv exit-poll”.

Concomitent, a lucrat atât în sectorul public cât şi în cel privat. De referinţă: a fost coordonatorul Compartimentului de Antifraudă şi Nereguli în cadrul unui organism regional care gestionează fonduri europene, apoi, ani de zile, a lucrat în domeniul implementării şi consultanţei pe fonduri europene mai ales în sectorul social, resurse umane, educaţie. Începând din februarie 2020 a deschis o colaborare de pe poziţia de consultant expert extern cu Banca Mondială pe proiecte, programe din zona socială.

„Ca orice tânăr doritor de a face ceva pentru ţara lui, am dorit şi eu să mă implic şi în zona decizională. Dar zona politică era pentru mine, ca şi pentru alţii, o zonă în care nu ne doream să activăm. Aşa gândeam atunci. Însă, după atâta implicare în activitatea civică, am înţeles că există anumite pârghii care nu pot fi acţionate decât în zona decizională şi de aici nevoia de a te implica şi politic”.

A cochetat pentru prima dată cu intenţia de face politică prin anii 2000, când, în Iaşi fiind şi cumva supărat că tot aparatul de sorginte comunistă revine la conducerea ţării, se gândea, dealtfel ca şi alţi tineri, să plece în străinătate, definitiv de data asta, nu la studii. A avut, într-o fază destul de avansată, documentaţia pentru a merge în Canada,unde găsise loc de muncă pentru el şi soţia sa.

„Soţia însă nu a dorit să părăsim ţara. Şi atunci, împreună cu un grup de prieteni care erau în zona Partidului  Naţional Liberal, am fost câteva luni de zile la întâlniri, dar, din păcate, am renunţat după alte câteva luni, considerând că un activism politic la vremea respectivă, nu mi-ar aduce satisfacţii. În acest context m-am implicat mai mult pe zona de cercetare, studii, şi am obţinut câteva burse în străinătate. În ultimii ani au existat oferte şi încercări pe zona politică, dar, în politica mare, ca să spun aşa, am intrat datorită domnului Cozmanciuc şi a unui grup de persoane din jurul dânsului, de exemplu domnul Mihai Archip, care a fost o vreme şi prefect al judeţului Neamţ”.

Marius Apopei este căsătorit, are 5 copii- 4 fete şi un băiat la mijloc.

„Profesional şi familial, lucrurile sunt rezolvate! Există doar dorinţa interioară de a mă face părtaş unor lucruri bune făcute pentru acest neam, pentru acest popor! Cred în echipa condusă de dl. Mugur Cozmanciuc, un om de mare calitate. Vă rog să credeţi şi dumneavoastră. Ne găsiţi pe poziţia 3 pe buletinul de vot pentru Consiliul Judeţean”, a încheiat Marius Apopei.

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.