Piatra Neamţ: staţiile de transport public vor fi modernizate Piatra Neamţ: staţiile de transport public vor fi modernizate
Primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, Vasile Asandei au semnat astăzi contractul de finanțare a proiectului „Modernizarea stațiilor de așteptare... Piatra Neamţ: staţiile de transport public vor fi modernizate

Primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, Vasile Asandei au semnat astăzi contractul de finanțare a proiectului „Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public”.

????????????????????????????????????

Proiectul are valoarea de 4.808.000 euro, contribuția municipalității fiind de 2% și presupune modernizarea a 80 de stații de așteptare pentru transportul public din Municipiul Piatra-Neamț, dotarea lor cu panouri LED/LCD, cu panouri de afișaj informativ conectat la dispozitive montate pe mijloacele de transport în comun, ce pot prezenta timpul de sosire al mijlocului de transport, distanțe sau alte informații utile, echiparea cu panouri fotovoltaice astfel încât să poată fi independente energetic, cu dispozitive de conectare wireless, camere de supraveghere etc.

Acest proiect este complementar cu alte proiecte pentru Piatra-Neamț aflate în evaluare, inclusiv achiziționarea de autobuze electrice, și care contribuie împreună la atingerea obiectivului general de de stimulare a utilizării mijloacelor de transport public în detrimentul mașinilor personale, de reducere a emisiilor de CO2.

„Fondurile europene reprezintă o soluție la îndemâna autorităților locale pentru realizarea de investiții care să dezvolte comunitățile și din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în orașul nostru”, a declarat primarul Dragoș Chitic. (Comunicat de presă)

 

 

 

 

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.