Piatra Neamţ. Scrisoare către un … politician local: Nu e nimic de râs, domnule consilier local! Piatra Neamţ. Scrisoare către un … politician local: Nu e nimic de râs, domnule consilier local!
Acasă, la Piatra Neamţ, am văzut un consilier – nu contează de la ce partid, oricum, unul de opoziţie. Plin de încântare, râzând, desfăşura... Piatra Neamţ. Scrisoare către un … politician local: Nu e nimic de râs, domnule consilier local!

Acasă, la Piatra Neamţ, am văzut un consilier – nu contează de la ce partid, oricum, unul de opoziţie. Plin de încântare, râzând, desfăşura o bucată de pânză albă pe care era scris „_ _ _ _ PSD!”. Se pregătea să se ducă la miting, la Bucureşti, să se alăture el românilor veniţi din afară, să plângă şi el pe umărul lor, să împartă cu ei bucăţica de pâine amară muncită de ei în genunchi la cules căpşuni! Păi da cum altfel? Să strige el cuvântul acela cu 4 litere, care se vede că-i place, da se ruşinează să-l scrie explicit, îl sugerează! 

Nu, domnule consilier! Nu e treaba ta de ales plătit din bani publici să strigi m _ _ _! Nu le confisca politic amărăciunea acestor oameni care nu şi-au văzut primii paşi ai copiilor lor, poate nu au putut veni la înmormântarea părinţilor , la rude, şi-au mâncat cu nodul în gât masa de seară. Nu ai nimic de-a face cu ei şi cu viaţa lor, domnule consilier! Pe când ei munceau zi lumină în câmp sau cu sacul în spate la construcţii, să trimită bani acasă, dumneata erai în preajma Puterii, şi încă pe cai mari, ai stat ani lângă un om influent, cu adânci infilatraţii la Cotroceni, soarele care l-a ars pe românul din diaspora nu te-a ars şi pe dumneata în biroul comod de protejat politic!

Nu râde, nu te arunca drept victimă a sistemului, că nu eşti, nu te identifica nicicum cu aceşti oameni! Ai alte instrumente să te faci cunoscut, să protestezi! Ei nu au! Colegi de-ai dumitale, mai sus puşi, au fost ceva mai rezervaţi. Au avut atâta minte să ştie că amărăciunea  diasporei nu e îndreptată doar împotriva PSD, că toată Puterea celor 29 ani i-au trimis pe ai noştri afară, nu e doar vina lui Dragnea! 

Şi, domnule consilier, dacă dumneata, care eşti atât de vizibil în spaţiul public, care ţii conferinţe de presă lângă primar, care faci reguli în Piatra Neamţ că eşti din majoritatea politică locală, promovezi un cuvânt obscen, ce să mai  aştepţi de la alţii? Stai liniştit, mai vin alegeri, te-ai făcut singur, din patru litere! Cum să mai ascult vreodată ce ai de spus?

P.S. Nu are importanţă numele acestui ales local, important ni se pare doar faptul în sine.

 

Viaţa Nemţeană