Piatra Neamţ: Omagiu la statuia „celui mai mare poet pe care l-a dăruit şi-l va dărui, poate, vreodată, pământul românesc” Piatra Neamţ: Omagiu la statuia „celui mai mare poet pe care l-a dăruit şi-l va dărui, poate, vreodată, pământul românesc”
Primarul şi viceprimarul oraşului Piatra Neamţ – Dragoş Chitic şi Bogdan Gavrilescu – au adus astăzi un omagiu în faţa statuii lui Mihai Eminescu... Piatra Neamţ: Omagiu la statuia „celui mai mare poet pe care l-a dăruit şi-l va dărui, poate, vreodată, pământul românesc”

Primarul şi viceprimarul oraşului Piatra Neamţ – Dragoş Chitic şi Bogdan Gavrilescu – au adus astăzi un omagiu în faţa statuii lui Mihai Eminescu din faţa Bibliotecii Judeţene.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ioan Asaftei, a depus o coroană şi ne-a declarat că este o zi foarte importantă pentru el,  o zi în care se simte mândru că este român.

De asemenea, directoarea Bibliotecii Judeţene şi invitatul Vlad Pohilă au depus flori în faţa statuii. Tot astăzi, activităţile Bibliotecii au fost dedicate în întregime marelui poet.

 Despre care George Călinescu spunea că este „CEL MAI MARE POET PE CARE L-A DĂRUIT ŞI-L VA DĂRUI, POATE, VREODATĂ, PĂMÂNTUL ROMÂNESC”. 

Viaţa Nemţeană