Piatra Neamţ: conducerea Primăriei, pe pârtia de schi Piatra Neamţ: conducerea Primăriei, pe pârtia de schi
Primarul Dragoș Chitic s-a deplasat astăzi pe dealul Cozla, împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu și reprezentanți ai compartimentelor implicate în exploatarea pârtiei de schi. ... Piatra Neamţ: conducerea Primăriei, pe pârtia de schi

Primarul Dragoș Chitic s-a deplasat astăzi pe dealul Cozla, împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu și reprezentanți ai compartimentelor implicate în exploatarea pârtiei de schi.  Vizita pe teren a avut ca scop identificarea tuturor elementelor care mai trebuie pregătite în perioada următoare pentru deschiderea pârtiei în sezonul rece.

„Pornind de la principiul că omul gospodar își face iarna car și vara sanie, astăzi am analizat, împreună cu factorii responsabili, ce mai trebuie să facem pentru ca pârtia de schi să poată fi deschisă iarna aceasta. Îmi doresc ca vremea să permită funcționarea pârtiei de schi în sezonul 2018-2019, când o vom administra în regim propriu folosind personalul care în sezonul estival lucrează în ștrand. Am stabilit o serie de lucrări care vor fi realizate în perioada următoare, astfel încât, la începutul iernii, pârtia să fie pregătită pentru a fi deschisă. După o vară bogată în precipitații, sper să urmeze o iarnă în care să avem un strat de zăpadă naturală suficient, peste care să intervenim cu tunurile de zăpadă artificială pentru a asigura condiții optime de schiat la Piatra-Neamț” a declarat primarul Dragoș Chitic.

         La nivelul Primăriei Piatra-Neamț a fost stabilită o echipă care se va ocupa în perioada următoare de realizarea lucrărilor necesare și obținerea avizelor pentru ca pârtia să poată funcționa. Principalele lucrări ce vor fi realizate sunt cosirea pârtiei, montarea plaselor de protecție, încheierea cu Perla Invest a unui protocol pentru funcționarea telescaunului, omologarea anuală și verificarea echipamentelor.

 

Viaţa Nemţeană