Piatra Neamţ: alte 40 de camere video vor supraveghea oraşul Piatra Neamţ: alte 40 de camere video vor supraveghea oraşul
Anul acesta, în municipiul Piatra Neamţ vor fi montate încă 40 de camere video de supraveghere, din iniţiativa conducerii primăriei. „În ședința Comisiei Locale... Piatra Neamţ: alte 40 de camere video vor supraveghea oraşul

Anul acesta, în municipiul Piatra Neamţ vor fi montate încă 40 de camere video de supraveghere, din iniţiativa conducerii primăriei.

„În ședința Comisiei Locale de Ordine Publică de la nivelul municipiului Piatra Neamt  am analizat activitatea din primele luni ale anului, am stabilit masuri pentru perioada urmatoare și am dezbătut proiectul Planului de Ordine și Siguranță Publică pentru anul 2019, care va fi supus aprobarii Consiliului Local.  Am stabilit astăzi și continuarea amplasării de camere de supraveghere video în zone publice din oraș urmând sa adăugăm în acest an înca 40 de camere la cele 58 deja existente”, a scris primarul Dragoş Chitic.

Unde vor fi amplasate? Viceprimarul Bogdan Gavrilescu răspunde:

-în zona intersecției sensului giratoriu de la Orion – 2 camere, pe strada Păstrăvului nr.24 – 1 cameră, strada Bălțătești nr.9 – 1 cameră, strada Subdărmănești – 1 cameră, strada Nicu Albu nr.1 – 1 cameră. De asemenea, la Curtea Domnească, zona Colegiului Petru Rareș, vor fi amplasate 2 camere, iar în zona Curtea Domnească – Muzeul de Artă, alte 2 camere de luat vederi.

Și intersecția strazii Petru Movilă nr 58 cu sensul giratoriu va beneficia de 2 camere de supraveghere, câte alte două camere vor fi montate în Văleni pe strada Lunca Bistriței nr. 4  și pe strada 9 Mai la intersectia cu strada Baltagului. Nu vor fi uitate nici intersecțiile, bulevardul Traian cu strada Fermelor, strada Izvoare cu Gara Veche si Izvoare cu Green Garden, fiind montate câte 2 camere de supraveghere pentru fiecare zonă menționată. În cartierul Speranța 1, în partea centrală vor fi amplasate alte 2 camere de luat vederi, și tot în Speranța, în zona locului de joacă, 3 camere. Lista celor 33 de camere, ce vor fi funcționale în scurt timp pe raza orașului Piatra Neamț, este închisă de fostul depozit Altex, unde alte 2 camere vor supraveghea zona. Valoarea investiției pentru aceste camere este de 151.500 lei.

Toate imaginile filmate sunt transmise către dispeceratul Poliției Locale, iar zonele în care sunt montate au fost stabilite în funcție de locațiile în care au fost încălcate în mod constant prevederile legale. Până la finele anului ne dorim ca alte aproximativ 30 de camere să fie active în raza municipiului Piatra Neamț, pentru ca un număr total de circa 80 de camere să supravegheze liniștea și ordinea publică.

Viaţa Nemţeană