Piatra Neamţ, al doilea oraş din România în programul Generaţia Tech. 150 de tineri pietreni în alfabetizare IT Piatra Neamţ, al doilea oraş din România în programul Generaţia Tech. 150 de tineri pietreni în alfabetizare IT
Piatra Neamț este al doilea oraș din Romania , dupa Alba Iulia ales pentru desfăşurarea, în primul an  al  programului de dezvoltare a competentelor... Piatra Neamţ, al doilea oraş din România în programul Generaţia Tech. 150 de tineri pietreni în alfabetizare IT

Piatra Neamț este al doilea oraș din Romania , dupa Alba Iulia ales pentru desfăşurarea, în primul an  al  programului de dezvoltare a competentelor digitale Generația Tech, construit de către Asociatia   Digital Nation cu susținerea Google și a Ministerului Educației Naționale.

Aproximativ 150 de tineri de 15-24 ani din orasul nostru  vor putea urma, începând  cu aceasta vara, una dintre cele două specializări digitale puse la dispoziție gratuit prin program: IT Literacy ( alfabetizare IT) care îi pregătește pentru roluri administrative digitale în cadrul companiilor românești, și Learnto Code, care îi formează ca programatori de aplicații simple web și mobile.

Este o buna oportunitate pentru tinerii din Piatra-Neamț în a-şi realiza o carieră de succes, aici, la ei acasă. În plus, atât timp cât Piatra-Neamț va avea prin implementarea acestui proiect tineri calificati în IT, putem atrage și  companiile de profil în orașul nostru”, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, primarul Dragoş Chitic.

Viaţa Nemţeană