Piatra Neamţ: Agresorii evacuaţi din locuinţă vor fi  cazaţi la Adăpostul Speranţa Piatra Neamţ: Agresorii evacuaţi din locuinţă vor fi  cazaţi la Adăpostul Speranţa
(foto: Adăpostul Speranţa) La nivelul municipiului Piatra Neamt s-a constituit o echipa mobilă, pregătita 24 de ore din 24, să intervină atunci când este... Piatra Neamţ: Agresorii evacuaţi din locuinţă vor fi  cazaţi la Adăpostul Speranţa

(foto: Adăpostul Speranţa)

La nivelul municipiului Piatra Neamt s-a constituit o echipa mobilă, pregătita 24 de ore din 24, să intervină atunci când este cazul pentru îndepărtarea temporara a agresorului din locuinţa în care se produce un act de violenţă domestică.

O echipa mobila pentru intervenţii de urgenţă in cazurile de violenţă domestică  este constituită din patru persoane, 3 de la Direcţia de Asistenţa Socială şi una de la Poliţia Locală.

Pentru cazarea agresorului evacut temporar din locuinţă, punem la dispoziţie centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost din cartierul Speranţa iar pentru transportul echipei mobile si agresorului, punem la dispoziţie două autovehicule : unul de la Poliţia Locală şi unul de la DAS”, a spus primarul Dragoş Chitic, care a adăugat: 

„Violenţa domestica reprezintă  o problema gravă în societatea de astăzi, care poatea avea consecinţe severe asupra membrilor familiei. Este o problema socială pe care municipalitatea pietreană şi-a propus să o abordeze cu seriozitate, mai ales că a apărut la finele anului trecut şi o modificare legislativă în acest sens”.

Potrivit legii, în cazul violenţei în familie, Poliţia va lua măsuri  pentru protejarea imediată a victimei şi înlăturarea agresorului.

Viaţa Nemţeană