Piatra Neamţ: Adio corturilor din staţiile de transport! Peste 80 de staţii europene în oraş! Piatra Neamţ: Adio corturilor din staţiile de transport! Peste 80 de staţii europene în oraş!
Piatra Neamț va avea 80 de stații de așteptare inteligente, cu panouri informative conectate în timp real la mijloacele de transport pentru călători, cu... Piatra Neamţ: Adio corturilor din staţiile de transport! Peste 80 de staţii europene în oraş!

Piatra Neamț va avea 80 de stații de așteptare inteligente, cu panouri informative conectate în timp real la mijloacele de transport pentru călători, cu panouri fotovoltaice pentru independența energetică, conexiune wireless la internet și camere de supraveghere video.

Astăzi, a fost semnat contractul privind proiectarea și execuția, pentru unul dintre cele 32 de proiecte din fonduri nerambursabile pregătite de municipalitatea pietreană, respectiv ,,Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transportul public de persoane”

Valoarea totală a investiției este de 21.165.523 lei, finanțată în proporție de 98% din fonduri europene, cu o contribuție proprie a municipalității pietrene de doar 2 %.

Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ:

„Este încă un pas important în implementarea conceptului de smart city. Următorul pas, firesc după semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele din fonduri nerambursabile, este semnarea contractelor privind proiectarea și execuția, în urmă finalizării procedurilor de licitație”.

Viaţa Nemţeană