Mâine dimineaţă se va deschide Piaţa Centrală din Piatra Neamţ, eveniment care, cel puţin deocamdată, n-are nici o confiscare politică. În războiul iscat din...

Mâine dimineaţă se va deschide Piaţa Centrală din Piatra Neamţ, eveniment care, cel puţin deocamdată, n-are nici o confiscare politică. În războiul iscat din luna martie, anul acesta, şi până în octombrie, între consilierii locali PNL şi cei PSD-ALDE şi o  bună perioadă, PMP, reţinem că PSD-ului i s-a imputat de către primar şi liberali amânarea deschiderii pieţei (vezi nesfârşitul tărăboi licitaţie vs încredinţare CMI Urban), dar reţinem şi faptul cert că banii au fost aduşi de la CNI în urma lobby-ului făcut de cei de la PSD, în speţă, pe atunci deputatul Ionel Arsene et comp. 

Arsă în iulie 1014, Piaţa Centrală a fost un obiectiv greu de refăcut: au trebuit aproape trei ani de zile, timp în care s-au făcut scenarii, declaraţii de paternitate (Cui aparţine terenul, a cui e conducta, cine are drept de utilizare, cât decide Primăria, cât Consiliul Local etc). S-au aruncat, deasemenea, nume cunoscute care ar sta, chipurile, în spatele unor interese. Vorba răposatului, „ale tutulora”. Nu s-a confirmat nimic.

Ei bine, acum administrator, până la rezolvarea contestaţiei la licitaţie, este Primăria. Dragoş Chitic a promis c-o redeschide până în decembrie, şi s-a ţinut de cuvânt. La această oră, ne-a spus primarul de Piatra Neamţ, lucrurile stau cam aşa: 

„Deschiderea este un moment întârziat nepermis de mult. Încheiem, astfel, un episod trist al acestei pieţe. Eu personal,  rămân  cu un gust amar redat de implicarea politicului în acest proces. După aprobarea dării în administrare către Primărie, a urmat o muncă susţinută şi, iată că am reuşit. Nu va fi o deschidere cu fast, va fi una fără tăiere de panglici, o deschidere naturală”.

 „Cert este că nu se ma vinde în frig. Vom deschide etapizat. Miercuri, sectorul legume – fructe. Zilele următoare vom deschide, pe rând, şi celelalte spaţii. Sunt şi spaţii încă necontractate, suntem în derulare cu cea de a doua licitaţie, inclusiv pentru unele spaţii din zona de acces”.

 Primarul Dragoş Chitic a declarat că a rezolvat problema utilităţilor cu CMI Urban, astfel încât Primăria să poată folosi utilităţile Urbanului iar societatea să mai stingă din datorii, pe această cale.

Începând de mâine dimineaţă, Poliţia Locală va soma vânzătorii de pe lângă imobilul mare al pieţei, să elibereze locurile. 

Viaţa Nemţeană