Peste 900 de nemţeni la Bursa Locurilor de Muncă Peste 900 de nemţeni la Bursa Locurilor de Muncă
Bursa Locurilor de Muncă desfăşurată ieri, în Nemţ, a reunit 928 de persoane, din care 436 la Piatra Neamț, 335 la Roman și 158 la... Peste 900 de nemţeni la Bursa Locurilor de Muncă

Bursa Locurilor de Muncă desfăşurată ieri, în Nemţ, a reunit 928 de persoane, din care 436 la Piatra Neamț, 335 la Roman și 158 la Târgu Neamț. Di

n partea agenților economici au venit 87 de reprezentanți, respectiv 37 la Piatra Neamț, 38 la Roman și 12 la Târgu Neamț. Firmele au oferit 898 de posturi, din care 453 la Piatra Neamț, 284 la Roman și 161 în Târgu Neamț, în meserii de zidar, fierar-betonist, dulgher, zugrav, vânzător, ospătar, barman, patiser, bucătar și șofer.

În afară de aceste ocupații, angajatorii au pus la dispoziția șomerilor multe ocupații pentru persoanele cu studii superioare. Ca urmare a acestei acțiuni, 72 de nemțeni au primit promisiunea angajării, iar 358 au fost selectați în vederea susținerii unui interviu.

În acest an, nemțenii calificați și cei cu studii superioare au avut mai multe oportunități de încadrare. La Roman, după desfășurarea bursei m-am întâlnit cu reprezentanții firmelor participante, unde am discutat despre legislația în vigoare, respectiv despre noile facilități oferite angajatorilor, despre criza de lucrători calificați, precum și aspecte legate de ucenicia de la locul de muncă”, a declarat Daniel Chirilă, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț.

Viaţa Nemţeană