Peste 7000 de nemţeni părăsesc ţara în fiecare an! Peste 7000 de nemţeni părăsesc ţara în fiecare an!
„Anual, se rup de locuinţa lor 200.000 de români, dintre care, jumătate sunt tineri!”, a declarat Sebastian Burduja într-o conferinţă de presă la sediul... Peste 7000 de nemţeni părăsesc ţara în fiecare an!

„Anual, se rup de locuinţa lor 200.000 de români, dintre care, jumătate sunt tineri!”, a declarat Sebastian Burduja într-o conferinţă de presă la sediul PNL Neamţ. 

„Sunt tineri care ar trebui să ducă ţara aceasta înainte, mai ales pentru judeţul Neamţ şi pentru zona Moldovei. Potrivit unei analize efectuate la nivel european, România pierde 38 de miliarde de euro pe an din corupţie, bani din care s-ar face zici de spitale şi autostrăzi. Dintre cei 200.000 de români care pleacă, 7000 sunt din judeţul Neamţ”, a completat Burduja. 

Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că ţara noastră este a doua într-un top mondial al migraţiei. Este întrecută doar de Siria, stat lovit de un război civil. În procente, diaspora reprezintă 17 la sută din populaţia totală a României. În procente, diaspora reprezintă 17 la sută din populaţia totală a României.

Raportul ONU arată că, în perioada 2000-2015, România a avut cea mai mare creştere a diasporei la nivel mondial, dacă nu luăm în considerare Siria. În cifre, ţara noastră este a patra la nivel european ca număr al imigranţilor, cu 3,4 milioane de oameni.

Asociaţiile românilor din străinătate susţin însă că numărul este chiar mai mare.

„În acest moment, România are o diasporă de aproximativ 4 milioane de persoane în Europa şi cam şase milioane în toată lumea. România va trece printr-o altă dramă, o altă situaţie complicată. Un blocaj din cauza lipsei persoanelor active. România nu va mai găsi forţă de muncă pentru că toate persoanele active şi care au putut au plecat afară”, a spus Daniel Ţecu, preşedinte FADERE.

foto: Gazeta Românească

Viaţa Nemţeană