Pericol de avalanşă pe Ceahlău Pericol de avalanşă pe Ceahlău
Salvamont Neamţ a făcut, astăzi, o atenţionare privind PERICOL DE AVALANŞĂ pe toţi versanţii MASIVULUI CEAHLĂU, la altitudini mai mari de 1200m. „În următoarele... Pericol de avalanşă pe Ceahlău

Salvamont Neamţ a făcut, astăzi, o atenţionare privind PERICOL DE AVALANŞĂ pe toţi versanţii MASIVULUI CEAHLĂU, la altitudini mai mari de 1200m.

În următoarele zile, temperaturile vor deveni pozitive în toată zona montană a Judeţului Neamţ. Stratul de zăpada depus pe versanti va suferi un proces accelerat de îngreunare şi granulare la nivel de strat de separaţie, ceea ce creste riscul producerii avalanşelor. Începând de vineri, 01 februarie, se restrictionează accesul turistic pe majoritatea traseelor ce duc spre zona înaltă a Masivului Ceahlău. Excepţie face traseul Izvorul Muntelui -Curmatura Lutul Rosu – Detunate – Vf. Lespezi -Cabana Dochia. NU TRAVERSATI JGHEABUL CABANEI DOCHIA!!! Urmaţi traseul de iarna până în Vf. Lespezi şi continuaţi pe traseul care vine de la Vf. Toaca spre Cabana Dochia”, sunt îndrumările făcute de Serviciul Salvamont Neamţ.

Viaţa Nemţeană