Părintele Arsenie Boca, primul pas rândul sfinţilor! Părintele Arsenie Boca, primul pas rândul sfinţilor!
Preotul la mormântul căruia s-a înregistrat cel mai mare  pelerinaj din România, Arsenie Boca, ar putea  fi trecut în rândul sfinţilor! Sinodul Mitropolitan al... Părintele Arsenie Boca, primul pas rândul sfinţilor!

Preotul la mormântul căruia s-a înregistrat cel mai mare  pelerinaj din România, Arsenie Boca, ar putea  fi trecut în rândul sfinţilor!

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, întrunit pe 5 septembrie, a hotărât înaintarea propunerii de canonizare a părintelui Arsenie Boca către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române. Decizia de canonizare a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor sinodului, relatează doxologia.ro.

Mitropolia Ardealului a început demersurile de canonizare a părintelui Arsenie în noiembrie 2015, stabilindu-se atunci o comisie care să cerceteze viața marelui duhovnic român.

Astăzi, în cadrul ședinței Sinodului mitropolitan, desfășurată la Deva, ierarhii prezenți au luat act cu aprobare de dosarul de canonizare întocmit de Comisia specială teologică mitropolitană pentru canonizare.

Ieromonah, teolog și artist plastic ortodox român, Părintele Arsenie Boca a fost starețul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și, apoi, la Mănăstirea Prislop. Datorită personalității sale, mii de credincioși veneau să-l asculte. Însă, tot din acest motiv, a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii comunismului, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului se perindă, zilnic, sute de pelerini.

Viaţa Nemţeană