Oficialităţi nemţene în prima zi de şcoală Oficialităţi nemţene în prima zi de şcoală
Au fost din nou la şcoală. De data aceasta, nu ca elevi. Oficialităţile locale şi-au amintit de prima zi. Unde au fost? Ionel Arsene,... Oficialităţi nemţene în prima zi de şcoală

Au fost din nou la şcoală. De data aceasta, nu ca elevi. Oficialităţile locale şi-au amintit de prima zi. Unde au fost?

Ionel Arsene, preşedintele CJ, la Colegiul National Stefan cel Mare Tirgu Neamt:

„Mi-a facut o deosebită onoare si plăcere să fiu astazi alături de elevii si profesorii de la Colegiul National Stefan cel Mare Tirgu Neamt, la deschiderea anului scolar 2017-2018.

Am trait un sentiment plăcut, si în acelaşi timp emoţionant, pentru că, fiind în mijlocul atâtor elevi mi-am adus aminte de anii de școală, de clipele când eram ca ei, când aşteptam cu nerăbdare începerea unui nou an şcolar, a revederii cu profesorii, colegii.

Să fiţi elevi la unul dintre cele mai importante licee din Neamț nu este uşor, dar dacă învăţaţi cu seriozitate aveţi în faţă un viitor bun. Educaţia este motorul unei societăţi, iar pasul spre o societate modernă îl putem face doar împreună: profesori, elevi, părinţi.

Sa aveti un an şcolar cât mai bun, rodnic, plin de realizări, cu sănătate şi putere de muncă. Sunt alături de voi şi vreau să ştiţi că veţi avea întotdeauna în mine un partener!

Primarul de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, la Colegiul Naţional Petru Rareş şi Şcoala gimnazială nr. 5.

Elevilor  le urez mult succes  și reușite iar cadrelor didactice putere de muncă. Vreau să îi asigur atât pe ei cât și pe părinți de toate deschiderea și sprijinul meu  în asigurarea celor mai bune condiții în unitățile de învățământ din Piatra-Neamț. În continuare administrația locală va premia performanța, atât in cadrul ședințelor de Consiliu Local cât și cu ocazia Zilelor Orașului.  Vă doresc să vă bucurați de aceste momente frumoase din viața voastră și să nu uitați că educația este cea mai puternică armă pe care o puteți folosi pentru a schimba lumea.”

 

Viceprimarul de Piatra Neamţ, Luminiţa Vârlan, a fost prezentă la deschiderea cursurilor la Școala Daniela Cuciuc și la Grupul Școlar Dimitrie Leonida.

Anul acesta, 11 septembrie, e ziua în care -profesori, elevi, părinți, responsabili în educație-avem libertatea de a ne emoţiona. Sperăm, împreună, la un drum al însoțirii cordiale pe un traseu spiritual ce presupune piață a ideilor, realitate comună. Doresc elevilor discernământ în alegerea culoarului de viață pe care îl vor parcurge, iar colegilor mei puterea de a regăsi stările creatoare!”.

Viaţa Nemţeană