Fecioara Maria, ultimul mare miracol Marial de la Fatima Fecioara Maria, ultimul mare miracol Marial de la Fatima
Una dintre puținele apariții ale Fecioarei Maria recunoscută de Biserica Catolică, a fost cea de la Fatima, din 1917. ”Dansul Soarelui pe cer” văzut... Fecioara Maria, ultimul mare miracol Marial de la Fatima

Una dintre puținele apariții ale Fecioarei Maria recunoscută de Biserica Catolică, a fost cea de la Fatima, din 1917. ”Dansul Soarelui pe cer” văzut de 60.000 de oameni, consemnat și fotografiat de presa vremii, mesajele transmise (ulterior s-au adeverit), au făcut din aparițiile Mariale cele mai cunoscute miracole ale lumii.

fatima 2

Cea de-a șasea și ultima apariție a Maicii Domnului de la Fatima a avut loc pe 13 octombrie 1917. Toate aparițiile fiind recunoscute pe 13 octombrie 1930.

La 13 octombrie 1917, în ciuda ploii de la Cova da Iria, mulțimea număra 50 000 – 60 000 de oameni! Unii au venit de departe pentru a participa la apariția anunțată. Aceasta are loc exact la 33 de ani de la viziunea Papei Leon al XIII-lea. Lucia, Jacinta și Francisco anunțaseră nu numai că un miracol ar avea loc, dar și că Doamna va dezvălui cine era și ce voia.

Lucia a cerut credincioșilor prezenți să-și închidă umbrele și să recite Rozariul împreună pentru a observa mai bine sosirea Maicii Domnului. Neprihănita Zămislire se prezintă Luciei ca fiind Sfânta Fecioară a Rozariului și i-a cerut să construiască o capelă în cinstea ei. Ea a anunțat, de asemenea, că războiul se va termina.

Mesaj-Fatima-4_3

„Vreau să-ți spun să faceți aici o capelă, în onoarea mea. Eu sunt Maica Domnului a Rozariului. Să continuați să vă rugați Rozariul în fiecare zi. Războiul se va termina și militarii se vor întoarce la casele lor.”

După aceste cuvinte Fecioara Maria s-a ridicat la cer.

Fotografia făcută printre nori în timpul „miracolului soarelui”, a fost publicată în Osservatore Romano.

O mare parte a mulțimii a putut vedea dansul soarelui: ploaia s-a oprit brusc și nori s-au dispersat brusc, dezvăluind un cer senin. Mulțimea s-a putut uita direct la soare fără să-i doară ochii și fără nici un inconvenient. Totul s-a petrecut într-o mare tăcere. Astrul a început să tremure cu mișcări bruște, după care a început să se învârte cu o viteză nebună, aruncând jerbe de lumină de toate culorile curcubeului. Se părea că se apropie de pământ, astfel încât mulțimea a început să se îngrijoreze. Într-adevăr, soarele, păstrând mișcarea rapidă de rotație, părea că se desprinde brusc din cer și în zig-zag a trecut prin mulțime. Spre uimirea tuturor, au observat că hainele, înmuiate de ploaia ce a avut loc cu câteva minute mai devreme, erau complet uscate! Dansul soarelui a fost observat până la câțiva kilometri de Fatima.(e-communio.ro)

Viaţa Nemţeană