O altfel de vacanţă cu …Sens Civic O altfel de vacanţă cu …Sens Civic
Asociaţia Sens Civic din Piatra Neamţ desfăşoară, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, în perioada 1 iulie – 30 august 2013 proiectul intitulat VACANŢĂ ACTIVĂ.... O altfel de vacanţă cu …Sens Civic

Asociaţia Sens Civic din Piatra Neamţ desfăşoară, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, în perioada 1 iulie – 30 august 2013 proiectul intitulat VACANŢĂ ACTIVĂ. În cadrul acestui proiect, peste 150 de copii şi tineri din centrele de plasament din Piatra Neamţ, Roman şi Tîrgu Neamţ vor participa la activităţi recreativ-educative şi vor descoperi frumuseţile judeţului Neamţ. Primele acţiuni au avut loc la finele săptămînii trecute la centrele “Elena Doamna” şi “Ion Creanga “ din Piatra Neamţ şi au continuat in zilele de 16 şi 17 iulie la centrele din Tîrgu Neamţ şi Roman unde timp de cateva ore, voluntarii Asociaţiei Sens Civic au oferit copiilor posibilitatea de a se bucura şi a petrece împreună timp preţios in aer liber redescoperind frumuseţea jocurilor copilăriei.
Toti cei 150 de copii beneficiari ai proiectului vor avea parte şi de excursii gratuite în judeţ, ocazie cu care vor descoperi atît frumuseţile naturale din ţinutul Neamţului cît şi o parte din obiectivele cultural-istorice ale zonei. “ Ne dorim ca prin acest proiect să oferim posibilitatea unui numar cît mai mare de copii şi tineri ce provin din familii cu nevoi speciale şi resurse modeste să se simtă parte a unei mari familii, a comunităţii din care aparţin, să se dezvolte cu ajutorul metodelor educative non-formale, să se simtă apreciaţi şi iubiţi pentru ceea ce sunt. Ca obiective ce vor fi atinse in cadrul excursiilor enumerăm: ştrandul si baza hipică din Piatra Neamţ, Curtea Domnească, gradina zoologică, Izvorul Muntelui, Lacul Bicaz, Cetatea Neamţului, Casa Memorială Ion Creangă si rezervaţia de zimbri. De asemenea vom încerca să ecologizăm zonele pe care le vizităm şi astfel să derulăm o etapă in pregatirea acţiunii de curăţenie naţională Let’s do it Romînia din data de 28 septembrie 2013“, a declarat Gabriel Cojocariu, unul din membrii ASC implicaţi in proiect.
Din programul activităţilor zilnice nu au lipsit filmele de desene animate, desenele pe asfalt, jocurile de autocunoaştere, sporturi de echipă şi jocuri de grup. La activitaţi au participat copii şi tineri cu vîrste cuprinse intre 4 şi 18 ani. Apreciate au fost atît competiţiile sportive (badminton, volei, fotbal) cît şi cele de îndemînare sau întreceri în sportul minţii-şahul.
“ Sperăm ca experienţele pe care le vom oferi şi imaginile pe care le vor descoperi pe parcursul
drumeţiilor în judeţ să-i bucure şi să-i ajute in procesul de invăţare. Acest proiect vine în continuarea
celui desfăşurat în vara anului 2012, cand am oferit plimbări gratuite cu bicicleta, către aceeaşi tineri
din centrele de plasament din judeţul Neamţ. Ne propunem să desfăşurăm acţiuni similare, sperăm
cu sprijinul autorităţilor şi a unor eventuali sponsori, pentru că generaţiile viitoare au nevoie de grija,
atenţia şi iubirea noastră astfel incît să-şi descopere sensul şi să se implice civic, la rîndul lor, in
viaţa comunităţii”, a declarat Andrei Carabelea, preşeditele ASC Neamţ .

Asociaţia Sens Civic

Viaţa Nemţeană