Nuntă cu poliţie la Tarcău, în zona interzisă Nuntă cu poliţie la Tarcău, în zona interzisă
Poliţiştii s-au autosesizat de faptul că pe raza localității Tarcău, la o societatea comercială, ar avea loc un eveniment privat, respectiv o nuntă, lucru... Nuntă cu poliţie la Tarcău, în zona interzisă

Poliţiştii s-au autosesizat de faptul că pe raza localității Tarcău, la o societatea comercială, ar avea loc un eveniment privat, respectiv o nuntă, lucru ce contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de CoVid 19. În acest caz, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențioanl conform Legii nr. 55/2020,cu 3000 de lei.

La Tarcău, printr-un ordin dat de prefectul de Neamţ, vineri, 16 octombrie, sunt interzise nunţile, botezurile şi alte evenimente private pe terase: „Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.) în spații închise și deschise fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente”, spune ordinul prefectului, care are în calcul faptul că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori ( Tarcău 3,53).

Acţiunea de la Tarcău a avut loc în cadrul unei ACȚIUNI DE AMPLOARE, ÎN SISTEM INTEGRAT, PE RAZA JUDEȚULUI NEAMȚ.

La data de  17 octombrie, începând cu orele 22.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituțiile cu atribuții de control, au acționat, atât în uniformă, cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoVid-19 și a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 64 din 2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.

Pe raza municipiului Piatra Neamț au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 4,476 de lei. Totodată, a fost oprită activitatea unui club, întrucât nu respecta prevederile prevăzute în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 64/2020, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.

Pe raza municipiului Roman, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare de 6.000 de lei, pentru organizarea a două evenimente private, respectiv o cumătrie și o onomastică.

Pe raza orașului Tîrgu Neamț au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020,în valoare de 8.000 de lei, dintre care 3 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicției de a organiza evenimente private și de a limita programul de funcționare până la ora 23.00. În cazul celor 3 societăți comerciale, activitatea a fost oprită întrucât nu au fost respectate prevederile art. 6, din Anexa 3 a H.G: 865/2020.

Reamintim tuturor că obiectivul nostru nu este acela de a sancționa, ci de a veghea la respectarea legii, însă abaterile de la prevederile legale în vigoare nu vor fi tolerate.

Facem apel către cetățeni să respecte măsurile necesare prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-COV-2, precum purtarea măștii de protecție, dar și păstrarea distanțării fizice pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru protecția celor din jur!

(Sursa: IPJ Neamţ; foto – sugestiv: jurnalul de buzău)

Viaţa Nemţeană

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.