Noaptea Muzeelor la Piatra Neamţ: Turnul lui Ştefan, atracţia oraşului Noaptea Muzeelor la Piatra Neamţ: Turnul lui Ştefan, atracţia oraşului
Muzeele din Piatra Neamţ vor fi deschise de sâmbătă dimineaţa şi până noaptea, la orele 24,00, în manifestarea culturală naţională denumită Noaptea Muzeelor 19-20... Noaptea Muzeelor la Piatra Neamţ: Turnul lui Ştefan, atracţia oraşului

Muzeele din Piatra Neamţ vor fi deschise de sâmbătă dimineaţa şi până noaptea, la orele 24,00, în manifestarea culturală naţională denumită Noaptea Muzeelor 19-20 mai 2018. 

Anul trecut, peste 3000 de vizitatori (unii au trecut de 12 noaptea), au intrat în muzeele din Piatra Neamţ, cel mai vizitat fiind Turnul lui Ştefan de la Biserica Sf. Ioan, Curtea Domnească.

Între orele 10 -18 se va percepe taxa obişnuită de vizitare, iar între orele 18-24, accesul va fi liber la toate muzeele din Piatra Neamţ.

La Târgu Neamţ, muzeele vor deschise între orele 12 – 24. Ca şi la Piatra Neamţ, până la ora 18,00 se percepe taxa obişnuită.

Şi anul acesta, Complexul Muzeal Neamţ pune la dispoziţia publicului un program complex, cu expoziţii temporare, pregătite special pentru această zi, program pe care vi-l vom prezenta în întregime, şi din care nu vor lipsi picturile, fasmidele, ceasuri, teatru etc. 

Există un interes real din partea publicului, chiar în partea mai târzie a serii de sâmbătă, la fiecare ediţiee a Nopţii Muzeelor”, a declarat muzeograful Ciprian Dorin Nicola, directorul Complexului Muzeal Neamţ, care a adăugat: „Punctul de atracţie în Piatra Neamţ este Turnul de la Curtea Domnească. Nu se poate urca până în vârf, pentru că nu se poate asigura securitatea, dar se poate urca până la nivelul ceasului. Spaţiul este foarte îngust, încape doar o singură persoană”.

Anul trecut, au fost în muzeele din Neamţ peste 330.000 de mii de vizitatori, iar mai mult de jumătate dintre ei au preferat Cetatea Neamţului şi Casa Ion Creangă din Humuleşti. 

Viaţa Nemţeană