Nici un parlamentar de Neamţ nu intervine în dezastrul rutei CFR Bacău-Piatra Neamţ. Îi invităm să se întoarcă acasă cu trenul de seară! Nici un parlamentar de Neamţ nu intervine în dezastrul rutei CFR Bacău-Piatra Neamţ. Îi invităm să se întoarcă acasă cu trenul de seară!
Locomotiva care a luat foc săptămâna aceasta la Dumbrava nu este caz singular pe ruta CFR Bacău-Piatra Neamţ. Cazul Dumbrava? Nici o explicaţie. Pentru... Nici un parlamentar de Neamţ nu intervine în dezastrul rutei CFR Bacău-Piatra Neamţ. Îi invităm să se întoarcă acasă cu trenul de seară!

Locomotiva care a luat foc săptămâna aceasta la Dumbrava nu este caz singular pe ruta CFR Bacău-Piatra Neamţ.

Cazul Dumbrava? Nici o explicaţie.

Pentru această rută nu se mai face nimic.

Câteva dintre cazuri le-a semnalat şi ziarul Viaţa Nemţeană. Deşi articolele au avut mii de cititori, nici un parlamentar de Neamţ nu a interpelat Ministerul Transporturilor sau CFR Călători despre aceste incidente, deşi unele au avut potenţial periculos. Între timp, circulaţia trenurilor spre Piatra Neamţ a ajuns subiect de banc.

Una dintre situaţii care au generat crize de nervi s-a întâmplat pe 19 octombrie 2017:

Trenul rapid 5481, Bucureşti Nord – Piatra Neamţ, cu schimbare de locomotivă în gara Bacău, are o întârziere de 45 de minute. Rapidul trebuia să sosească în Gara Piatra Neamţ la orele 20,31, dar persoanele care aşteptau călătorii pe peronul gării, au fost anunţate de faptul că trenul are o întârziere de 45 de minute, fiind staţionat în gara Buhuşi.(articol complet aicihttp://www.viatanemteana.info/acum-ora-2050-trenul-bucuresti-piatra-neamt-blocat-la-buhusi-45-de-minute/)

Nici o explicaţie.

O altă situaţie care arată nepăsarea CFR pentru toată această zonă a Moldovei (Bacău, Suceava, Piatra Neamţ), s-a întâmplat pe 28 februarie 2018:

Locomotiva trenului Inter-Regio Bucureşti Nord- Bicaz a cedat la Focşani. O oră şi 46 de minute au aşteptat călătorii o altă locomotivă care trebuia să vină de la Mărăşeşti, de la 20 de km distanţă.(articol complet aici: http://www.viatanemteana.info/in-atentia-domnului-senator-dan-manoliu-inter-regio-bucuresti-piatra-neamt-intarzieri-istorice/).

Nici o explicaţie.

Prostie, incompetenţă, rea voinţă?

Acelaşi tren plecase din Bucureşti Nord cu o jumătate de oră întârziere, deşi era tras bine merci pe linia 2 la peronul Gării de Nord, iar nenea naşul se plimba şi el fără să ofere vreo explicaţie.

 

Oricare dintre parlamentarii nemţeni ar fi putut să intervină la minister şi să rezolve acest traseu. Sau să coboare din maşini, să vină cu trenul de seară la Piatra Neamţ, înapoi acasă. Să vadă ce zice lumea. Să stea şi ei vreo 20-30 de minute în câmp, sau în vreo haltă, aşa, de-al dracului cum stau alegătorii cărora le vor cere din nou, la anul, votul. 

 

 

Viaţa Nemţeană