Nervii şoferilor, podul de la Vaduri şi termenul limită Nervii şoferilor, podul de la Vaduri şi termenul limită
Nota Redacţiei: joi dimineaţă, la Podul de la Vaduri nu lucra nimeni. Un om vindea scaune pe partea necirculabilă a străzii. Întrucât podul cu... Nervii şoferilor, podul de la Vaduri şi termenul limită

Nota Redacţiei: joi dimineaţă, la Podul de la Vaduri nu lucra nimeni. Un om vindea scaune pe partea necirculabilă a străzii. Întrucât podul cu pricina pune la grea încercare nervii şoferilor în special sâmbăta şi duminica, iar în august, când diaspora se întoarce acasă, circulaţia este şi mai mare, faptul că nu se vede nici un muncitor prin preajmă lasă loc la comentarii. Direcţia de Drumuri şi Poduri vine cu detalii privind acest obiectiv:

Precizări privind lucrările de reparații la podul de la Vaduri

(județul Neamț)

În urma unor informații difuzate pe un canal media din județul Neamț, privitoare la stadiul lucrărilor de la podul peste pârâul Secu, din localitatea Vaduri (județul Neamț), DRDP Iași se vede nevoită să facă unele precizări.

Podul în discuție, situat pe DN 15, km 302+570, a fost proiectat în anul 1953. În urma expertizelor, s-a constatat că partea inferioară a grinzii principale de rezistență amonte prezintă beton strivit prin lovire și exfoliere, cu armătura de rezistență distrusă în proporție de peste 60%. Acest fapt se datorează lovirii grinzii de către autovehicule cu gabarit de înălțime depășit, care circulă pe drumul fără îmbrăcăminte asfaltică situat dedesubt. 

Din această cauză,  într-o primă fază a fost instituită o restricție de tonaj de 13 tone, ulterior, circulația fiind dirijată pe un singur fir. S-au demarat lucrări de reparații curente în vederea ridicării restricției de tonaj, pentru a facilita traficul greu în zonă, ulterior urmând să se intervină cu lucrări de reparații capitale care sa aducă podul la starea tehnică adecvată, în conformitate cu  normativele și legislația în vigoare. La momentul de față, se află în stadiul de execuție tencuieli din mortare speciale la intradosul grinzilor, împănări ale capitelului stâlpului, în dreptul grinzilor, sudarea ancorelor de armătură la suprabetonare și curățarea armăturilor grinzilor cu peria mecanică.

Menționăm că lucrările sunt executate de SC C-ON Trust Engineering SRL, cu termen de finalizare septembrie 2018. Momentan, lucrările se desfășoară în mare majoritate la partea inferioară a podului și parțial la suprafață, circulația desfășurându-se pe un singur fir, dirijat prin semafoare, respectiv prin operatori rutieri, cu ajutorul paletelor de semnalizare.

Cu această ocazie, DRDP Iași solicită încă o dată înțelegere din partea participanților la trafic pentru disconfortul creat, cu promisiunea aducerii acestui obiectiv la parametri circulabili în termenul stabilit prin contract. 

Viaţa Nemţeană