„Nenea Iancu” are berărie de epocă în Piatra Neamţ „Nenea Iancu” are berărie de epocă în Piatra Neamţ
Într-un oraş cu personaje politice de Caragiale, un italian s-a gîndit să deschidă o berărie „Nenea Iancu”, chiar în locul unde nu de mult... „Nenea Iancu” are berărie de epocă în Piatra Neamţ

DSCN3431DSCN3433DSCN3432Într-un oraş cu personaje politice de Caragiale, un italian s-a gîndit să deschidă o berărie „Nenea Iancu”, chiar în locul unde nu de mult trona poza lui Băsescu: în fostul sediu PDL Neamţ.

Berăria „Nenea Iancu”, porneşte de la un brand folosit deja în Bucureşti, dincolo de brandul de valoare naţională din secolul al XIX-lea. Cu aceeaşi denumire s-a deschis o berărie în Bucureşti, joi, cea a de a doua, în Piatra Neamţ. „Este un brand românesc produs în Germania”, spune proprietarul berăriei, Francesco Capuano.

Berea Nenea Iancu a fost lansată în 2012 – „Anul Caragiale”, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la naşterea marelui dramaturg.

Berea casei vine din Cehia şi se numeşte Oppler, costă 5 lei şi se serveşte la halbă.

Administratorii s-au gîndit la un segment de populaţie cu venituri medii, astfel că o bere bună poate fi savurată la preţuri între 5 lei şi 7 lei halba, într-un design de epocă, lucrat pe interioarele berăriilor din opera marelui Caragiale. Imagini cu puneri în scenă a diferitelor „Momente şi schiţe”, arhitectură interioară care sugerează o fabrică de bere la care se adaugă un segment de servicii moderne, mîncare „pentru bere”, spune Francesco Capuano, întregesc un decor care merită vizitat.

 

Viaţa Nemţeană