Nemţenii, printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană. Locul 36 din 40 în România Nemţenii, printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană. Locul 36 din 40 în România
Potrivit Direcţiei de Statistică Neamţ, „în ceea ce priveşte câştigurile salariale, judeţul Neamţ ocupa poziţia 36 în clasamentul judeţelor la câştigul mediu salarial net,... Nemţenii, printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană. Locul 36 din 40 în România

Potrivit Direcţiei de Statistică Neamţ, „în ceea ce priveşte câştigurile salariale, judeţul Neamţ ocupa poziţia 36 în clasamentul judeţelor la câştigul mediu salarial net, respectiv poziţia 34 la câştigul mediu salarial nominal brut”.

Cum regiunea N-E este cea mai săracă din România, ţară membră a Uniunii Europene, salriile judeţului NEamţ nu sunt doar printre cele mai mici din România ci şi din Uniunea Europeană.

În 2017, potrivit Comisiei Naţionale de Statistică, Neamţul era pe ultimul loc din ţară la câştigurile salariale.

Resursele de muncă sunt, în judeţul Neamţ, de 267,8 mii persoane, reprezentând 2,2% din totalul naţional al resurselor de muncă şi plasând judeţul pe locul 19 în ierarhia judeţelor. Rata de ocupare a resurselor este de 64% (peste cea la nivel regional – 56,3%) dar este destul de mică în comparaţie cu alte judeţe – locul 24 în ierarhia naţională.

Populaţia activă civilă a judeţului (180,5 mii persoane) reprezintă 2,1% din totalul naţional în timp ce populaţia ocupată civilă este de 171,5 mii persoane.

 

Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul anului 2017, în judeţul Neamţ (9039 persoane) reprezintă peste 2,6% din total şomeri la nivel naţional iar rata şomajului (5%) plasa judeţul pe locul 29 în clasamentul naţional.

Numărul mediu al pensionarilor de asigurari sociale de stat era de peste 116 mii persoane iar pensia medie lunară (în trimestrul IV al  anului 2017) era de 966 lei.

 

Viaţa Nemţeană