Nebunul de alb, comanda specială a primarului de Piatra Neamţ Nebunul de alb, comanda specială a primarului de Piatra Neamţ
Debut neobişnuit al şedinţei de Consiliu Local, astăzi, la Piatra Neamţ, cu trei piese de muzică folk absolut minunat interpretate de o fată de... Nebunul de alb, comanda specială a primarului de Piatra Neamţ

Debut neobişnuit al şedinţei de Consiliu Local, astăzi, la Piatra Neamţ, cu trei piese de muzică folk absolut minunat interpretate de o fată de excepţie – Sânziana Elena Ailenei. 

Absolventă a Liceului de Artă „Victor Brauner”, acum studentă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, extensia Piatra Neamţ, Sânziana a câştigat marele premiu la ediţia din week-end de la Taşca, după ce a confirmat prin excelenţă ani de zile, atât ca talent muzical dar şi la rezultatele de la şcoală.

De data aceasta, ea a încântat auditoriul în sala de Consiliu de la Piatra Neamţ, înainte să înceapă şedinţa, cu trei piese, dintre care prima, compoziţie proprie dedicată mamei sale, „Zâna” în care tânăra solistă crede cel mai mult. 

Ultima piesă a mers la sufletul primarului Dragoş Chitic şi a fost chiar cerută de acesta: „Nebunul de alb”, de Emeric Imre. 

Piesa cu audienţă de public („Acum sunt mai pustiu ca totdeauna”  http://www.versuri.ro/versuri/emeric-imre-nebunul-de-alb-_isy1.html), 

a încheiat recitalul Sânzianei, care a plecat din sală cu un buchet de flori şi o diplomă, dăruite de primarul Dragoş Chitic, din partea Primăriei şi a Consiliului Local. 

Parcă şi şedinţa a curs mai frumos, mâini cuminţi au fost ridicate în unanimitate la cele mai multe proiecte de hotărâre (cel cu Piaţa tot a căzut). 

De remarcat că tânăra artistă a fost la clasa profesoarei Luminiţa Moscalu, consilier local PNL. Invitată să vorbească de spre fosta sa elevă (de altfel, Sânziana i-a dedicat şi doamnei profesoare prima piesă), consiliera municipală nu a vrut să răpească momentul de glorie al elevei sale. A spus simplu şi deosbit de frumos: „Sânziana a învăţat să meargă pe valuri, în picioare”. 

 

 

Viaţa Nemţeană