Neamţul va marca drumul pelerinilor catolici către Papa Francisc, la Iaşi Neamţul va marca drumul pelerinilor catolici către Papa Francisc, la Iaşi
Județele Neamț, Iași și Bacău vor realiza pentru prima dată în România marcarea traseului El Camino, drum de pelerinaj inițiat încă din Evul Mediu... Neamţul va marca drumul pelerinilor catolici către Papa Francisc, la Iaşi

Județele Neamț, Iași și Bacău vor realiza pentru prima dată în România marcarea traseului El Camino, drum de pelerinaj inițiat încă din Evul Mediu și inclus, în 1987, în patrimoniul UNESCO drept itinerar cultural european.

Evenimentul este organizat cu ocazia vizitei vizita Sanctității Sale Papa Francisc.

Drumul va porni din Iași, va trece prin Neamț și Bacău, urmând a străbate majoritatea comunităților catolice din zonă, aducând un aport esențial din punct de vedere al dezvoltării turistice, economice și spirituale ale acestora.

Joi, am avut o întâlnire cu o delegație a Asociației „Prietenii Camino de Santiago” din Romania, condusă de reputatul profesor Ion Nicolae. Proiectul pe care îl promovează se referă la realizarea unui sistem de semnalizare a unui traseu al pelerinilor români. Îl voi susține din toată inima, Consiliul Județean Neamț urmând să finanțeze realizarea acestui sistem de semnalizare al traseului. 

Am stabilit ca prima bornă de semnalizare să fie amplasată la Iași, cu ocazia vizitei Sanctității Sale Papa Francisc, vizită care va avea loc pe data de 1 iunie.

Voi fi mereu un susținător al vieții spirituale și mă bucur că facem parte din acest proiect!”, a spus Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

În perioada 31 mai – 2 iunie, Papa Francisc vine în vizită în România. Locurile pe care suveranul Pontif le va vizita sunt Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Cei care vor să-l vadă în carne şi oase pe Papa Francis trebuie să ştie că încep înscrierile online pentru vizita Papei Francisc la Șumuleu Ciuc. 

Cei care vor să-l vadă pe Suveranul Pontif la Șumuleu Ciuc trebuie să se înscrie online. De astăzi, 1 martie, vor începe înscrierile online a pelerinilor care doresc să participe la slujba pe care Suveranul Pontif o va celebra în data de 1 iunie la Șumuleu Ciuc. 

Viaţa Nemţeană