Neamţ: vot pios şi unanim pentru 27 de lăcaşuri de cult Neamţ: vot pios şi unanim pentru 27 de lăcaşuri de cult
Patru mănăstiri, două protopopiate şi şi 23 de biserici, dintre care trei catolice, au primit, astăzi, bani de la consilierii judeţeni, cu un vot... Neamţ: vot pios şi unanim pentru 27 de lăcaşuri de cult

Patru mănăstiri, două protopopiate şi şi 23 de biserici, dintre care trei catolice, au primit, astăzi, bani de la consilierii judeţeni, cu un vot de unanimitate a celor prezenţi la şedinţa extraordinară, 24 din 34 de consilieri.

Faţă de proiectul de hotârâre iniţial, Mănăstirea Războieni, monument istoric, a mai primit 20.000 de lei pentru lucrări de extindere chilii, trapeză şi anexe, în total 50.000 de lei.

Tot pentru un monument istoric de mare valoare, aflat acum în reabilitare după ce a fost ignorat ani de-a rândul, Mănăstirea Tazlău, s-au alocat 50.000 de lei, anume 2% din valoarea eligibilă a proiectului „Restaurarea şi valorificarea turistică şi culturală a ansamblului Mănăstirii Tazlău, judeţul Neamţ”. 

Unele parohii au primit bani pentru picturile bisericeşti, altele pentru construire, s-au dat şi pentru reparaţii sau continuare alte lucrări.

În parohia Cotu Vameş, din comuna Horia, se construieşte, însă, un aşezământ filantropic şi cultural. Motiv pentru care, astăzi, preşedintele CJ Neamţ a cerut majorarea sumei iniţiale cu 20.000 de lei. 

Tot un centru social se construieşte şi la Roman, la parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Viaţa Nemţeană